Πασχαλινές δραστηριότητες για να κάνουν τα παιδιά και να μην βαρεθούν στις διακοπές

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Το Πάσχα πέρα από μια βαθιά θρησκευτική γιορτή είναι και περίοδος που τα παιδιά μας χαλαρώνουν και ξεκουράζονται από το πιεστικό καθημερινό τους πρόγραμμα.
Αυτές τις ημέρες, λοιπόν,  τα παιδιά σας θα βρεθούν με ξαδέρφια και συγγενείς και θα παίξουν με τα κινητά, θα δουν ταινίες και πιθανότατα… θα βαρεθούν! Πώς μπορείτε να το αποτρέψετε αυτό;  Με τις παρακάτω διασκεδαστικές και άκρως πασχαλινές δραστηριότητες.

Κυνήγι αυγών

Βάψτε τα αυγά σας και κρύψτε τα μέσα στο σπίτι. Όταν έρθει η ώρα για το τσούγκρισμα, τότε ξεκινά το κυνήγι. Δώστε μια ένδειξη για βοήθεια και δίπλα από κάθε αυγό που θα βρίσκει ένα παιδί αφήστε ένα μικρό στοιχείο για το επόμενο. Αν δεν θέλετε, φυσικά, να χρησιμοποιήσετε αληθινά αυγά μπορείτε πολύ εύκολα να παίξετε το ίδιο παιχνίδι με πλαστικά ή ξύλινα αυγά.

Κυνήγι ζαχαρωτών

Ακριβώς όπως και στο κυνήγι αυγών, κρύβετε στο σπίτι ζελεδάκια και ζαχαρωτά και δίνετε στα παιδιά καλάθια για να τα μαζέψουν. Σιγουρευτείτε, ότι έχετε τοποθετήσει μερικά σε πιο εύκολα προσβάσιμα σημεία για τα μικρότερα παιδιά και να θυμάστε, πως μπορεί για καιρό μετά το Πάσχα, να βρίσκετε ζελεδάκια σε όλο το σπίτι.

Διακόσμηση αυγών

Όλα τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική. Ειδικά, όταν πρόκειται να βάψουν αυγά! Βράστε καλά τα αυγά σας, αφήστε τα να κρυώσουν και δώστε στα παιδιά σας τις κατάλληλες για βαφή μπογιές. Η ώρα της δημιουργίας ξεκινά!

Πασχαλινό bowling

Κόψτε και κολλήστε φιγούρες πασχαλινών λαγών πάνω σε πλαστικά μπουκάλια νερού, αν θέλετε – για μεγαλύτερη δυσκολία – μπορείτε να τα αφήσετε και γεμάτα. Στήστε τα μπουκάλια μπροστά από έναν τοίχο ή στον κήπο σας και δείξτε στα παιδιά τι πρέπει να κάνουν με την μπάλα που θα τους δώσετε. Είναι σίγουρο, πως θα ξετρελαθούν.

Η μύτη του λαγού

Γεμίστε ένα βάζο με pom – pom από βαμβάκι. Απλώστε μικρή ποσότητα βαζελίνης στην μύτη σας και προσπαθήστε να αδειάσετε το βάζο μόνο με την μύτη σας.  Χωριστείτε σε ομάδες μαζί με τα παιδιά για να δείτε ποιος μπορεί να το κάνει πιο γρήγορα.

Παιχνίδι μνήμης

Αν έχετε βάψει χρωματιστά αυγά, τότε το παιχνίδι αυτό είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Σε ένα τραπέζι τοποθετήστε τα αυγά (σε ζυγό αριθμό) και καλύψτε τα με πλαστικά κυπελάκια. Τώρα σηκώστε – ο καθένας με την σειρά του – τα ποτηράκια για να βρείτε τα ζευγάρια των αυγών.
Περισσότερες δραστηριότητες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)