![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0c-qi_Mtgk9c81eWMst0dtcdnmvixkt9JaF2sJBL_hcfXGhC6GXYUtmmZt3jLScnCMhB_9r8EpE57k2xcbuKinZcVPz0NPQiLQWZGHMvvQDuJyzto-chWE_n2Epq4iFCJTk8gGPdNO8s/s320/%25CE%25A3%25CF%2585%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25AE+%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B1+%25CF%2583%25CE%25BF%25CF%2585%25CF%2586%25CE%25BB%25CE%25AD+%25CE%25BC%25CE%25B5+%25CF%2583%25CE%25BF%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25AC%25CF%2584%25CE%25B1+%25CE%25B3%25CE%25AC%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25BA%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2582.jpg)
Υλικά για 4 άτομα
- 2 κουβερτούρες των 125 γρ.
- 2 σοκολάτες γάλακτος των 85 γρ.
- 170 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 φακελάκια βανίλετα
- 5 αβγά χτυπημένα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τις κουβερτούρες και τις σοκολάτες σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά.
- Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αβγά και προσθέτουμε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας.
- Στο τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ ή ατομικά φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.
- Εάν τα βάλουμε σε ατομικά φορμάκια, ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Αφήνουμε το σουφλέ να παγώσει στη φόρμα. Όταν το κόψουμε, η σοκολάτα πρέπει να ρέει από μέσα.
- Επειδή ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε λίγο το χρόνο ψησίματος, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Εάν βγει στέρεα η σοκολάτα μέσα, τότε το σουφλέ θέλει λιγότερο ψήσιμο.
- Περισσότερες συνταγές εδώ.