ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 φλ. τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό ή και λίγο παραπάνω, αν χρειαστεί
- 1 κρόκος αβγού αραιωμένος με λίγο νεράκι για το άλειμμα στο τέλος
- αλάτι, πιπέρι
- Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το αλατοπίπερο, και το τυρί, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και ανκατεύουμε μέχρι να δημιουργηθούν τρίμματα ζύμης.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε παράλληλα μέχρι να έχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
- Φτιάχνουμε μια μπάλα με τη ζύμη και την σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα. Την αφήνουμε για 20 λεπτά και έπειτα πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια.
- Τα τοποθετούμε σε ταψι στρωμμένο με λαδόκολλα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Τα αλείφουμε με τον κρόκο αβγού,και τα ραντίζουμε με λ'ιγπ τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.