Όλα όσα πρέπει να σβήσεις τώρα από το Facebook για να προστατεύσεις την ιδιωτικότητά σου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Τα social media έχουν αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο που επικοινωνούμε και γνωριζόμαστε με τους άλλους. Είναι, πλέον, κομμάτι της ζωής μας, το οποίο όμως κρύβει και πολλούς κινδύνους, οι οποίοι αφορούν στην ασφάλειά μας.
Μετά και τα τελευταία γεγονότα για την διαρροή προσωπικών στοιχείων από λογαριασμούς του Facebook, είναι επιτακτική ανάγκη να ελέγξουμε ξανά το τι μοιραζόμαστε με τους φίλους μας στα κοινωνικά δίκτυα.
Υπάρχουν, λοιπόν, ορισμένες πληροφορίες, τις οποίες είναι προτιμότερο να μην μοιραζόμαστε στους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την δική μας ασφάλεια.

Τα ενδιαφέροντά σας

Το Facebook και τα social media, εν γένει, συλλέγουν διαρκώς πληροφορίες για εμάς - όσα μπορεί να μας ενδιαφέρουν ανάλογα με τις αναζητήσεις μας, για να μπορέσουν να στοχεύσουν τις διαφημίσεις τους καλύτερα πάνω μας. Οι πληροφορίες, όμως, στις οποίες υπεισέρχονται μπορεί να είναι πολύ προσωπικές ή εσείς να μην θέλετε γνωρίζουν άλλοι το τι οργανώνετε. Οπότε μπορείτε πολύ εύκολα να τις διαγράψετε ή να σημειώσετε ακόμα και τελείως διαφορετικές  - ψεύτικες – αν το θέλετε.

Τα γενέθλιά σας

Τα γενέθλια είναι πλέον παράδοση στα κοινωνικά δίκτυα και πολύ περισσότερο στο Facebook. Φίλοι, συνάδελφοι και απλοί γνωστοί σας στέλνουν τις ευχές τους. Το ίδιο κάνει και το Facebook. Δυστυχώς, όμως, τα γενέθλιά σας είναι μια πολύ προσωπική πληροφορία, η οποία μπορεί στα λάθος χέρια να δώσει πρόσβαση ακόμα και στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Επομένως, είναι καλύτερο να την κρατάτε για τον εαυτό σας. Κι επειδή αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, δώστε λανθασμένη ημερομηνία ή απλώς κρύψτε την, κάντε την, δηλαδή, hide.

Τη διεύθυνση του σπιτιού σας

Άλλο ένα πολύ προσωπικό στοιχείο. Το πιθανότερο είναι, ότι δεν θα δίνατε τη διεύθυνσή σας σε έναν άγνωστο, οπότε γιατί την έχετε αναρτημένη στην σελίδα σας στο Facebook; Αν το κάνετε για να ξέρουν οι φίλοι ή οι γνωστοί σας που θα σας βρουν σε κάποια περίπτωση ανάγκης ή σε κάποιο πάρτι που διοργανώνετε, δώστε την διεύθυνσή σας καλύτερα μέσω ιδιωτικού μηνύματος. Για την ασφάλεια τη δική σας και της οικογένειάς σας.

Την προηγούμενη δουλειά ή το σχολείο που φοιτήσατε

Αυτός μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να προσελκύσετε τους πρώην συναδέλφους ή τους φίλους από το σχολείο σας, ακόμα και να αποκτήσετε θέσεις εργασίας. Αλλά μπορεί, επίσης, να είναι και ένας τρομακτικός τρόπος για να προσελκύσετε άγνωστα και επικίνδυνα άτομα.
Η διατήρηση των επαγγελματικών σας στοιχείων στα προφίλ σας μπορεί να γίνει με ορισμένα στοιχεία αλλαγμένα για να μην μπορούν να σας βρουν όλοι εύκολα.

Παλιές – ντροπιαστικές – πληροφορίες

Δεν έχουν να κάνουν τόσο με την προστασία μας, αλλά με την… υπερηφάνεια μας. Φωτογραφίες, posts και πληροφορίες που μπορεί να σας φέρνουν σε δύσκολη θέση καλύτερα να τις σβήσετε. Σκεφτείτε, επίσης, ότι τα social media τα συμβουλεύονται και μελλοντικοί εργοδότες, οπότε ας ξεφορτωθείτε τα περίεργα ή επαίσχυντα κομμάτια από την κοινωνική ζωή σας για το καλό και της καριέρας σας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)