12 τρόποι για να διακοσμήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Τα φυτά είναι αδιαμφισβήτητα το ομορφότερο διακοσμητικό στοιχείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάθε χώρο του σπιτιού, αρκεί βεβαίως αυτός να είναι σχετικά φωτεινός και με κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας όλες τις εποχές. 
Ανάλογα με τις συνολικές διαστάσεις ενός δωματίου, τα πιθανόν ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία του, το είδος των επίπλων κλπ, αν τα τοποθετήσετε στην σωστή θέση μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε ως πραγματικά διακοσμητικά "αντικείμενα" απόλυτα ταιριαστά με τη συνολική διαμόρφωση-διακόσμηση ενός χώρου.



INDOOR PLANTS IDEAS

1 Όπως κάθε είδους μικρό διακοσμητικό αντικείμενο έτσι και μικρά φυτά-γλαστράκια θα διακοσμήσουν τον χώρο πολύ πιο πετυχημένα και θα αναδειχθούν συγκεντρωμένα και όχι τοθετημένα διάσκορπα σε πολλά σημεία.  Τοποθετήστε τα όλα μαζί σε μια ραφιέρα, ένα τραπεζάκι, επιτοίχιο ράφι κλπ. με τον τρόπο αυτό θα είναι πολύ πιο πρακτικό και το πότισμα και η γενική φροντίδα τους. 

INDOOR PLANTS IDEAS

2 Οι κρεμαστές γλάστρες - καλάθια είναι από τις πιο πρακτικές λύσεις, εντυπωσιακή διακοσμητικά και ιδιαίτερα λειτουργική ειδικά για μικρούς χώρους, αφού θα σας απελευθερώσει πολύτιμο χώρο στο δάπεδο. Για να διευκολυνθείτε στο πότισμα, επιλέξτε για κρεμαστά δοχεία φυτά που χρειάζονται όσο το δυνατόν λιγότερο νερό και τοποθετείστε την γλάστρα τους μαζί με το πιατάκι της σε ένα όμορφο κασπώ, καλάθι κλπ.

INDOOR PLANTS IDEAS

3 Η τοποθέτηση φυτών σε σημεία κοντινά ενός καθρέφτη λειτουργεί ιδιαίτερα εντυπωσιακά αφού εκτός από τις ίδιες τις γλάστρες και η αντανάκλασή τους στον καθρέφτη "πρασινίζει" το σύνολο του χώρου.
INDOOR PLANTS IDEAS
INDOOR PLANTS IDEAS
4 Αναρριχώμενα και φυτά κάθετης ανάπτυξης είναι ιδανικά για να τα τοποθετήσετε σε ψηλά έπιπλα-σημεία αφήνοντάς τα να "κρεμάσουν" προς τα κάτω. Ο Πόθος και ο μικρός διακοσμητικός Κισσός, είναι τα κατ΄εξοχήν εύκολα και κατάλληλα φυτά για παρόμοια χρήση που μπορείτε άφοβα και να κλαδεύετε οποιαδήποτε εποχή για να περιορίσετε την ανάπτυξή τους. 
INDOOR PLANTS IDEAS
5 Τόσο ο περιβάλλον όσο και ο κύριος χώρος του τζακιού, για τους μήνες που δεν χρησιμοποιείται, θα "γεμίσει" και θα διακοσμηθεί εξαιρετικά αν εκεί τοποθετήσετε μικρές ή μεγαλύτερες γλάστρες, ανάλογα και με το μέγεθος-τύπο του. 
INDOOR PLANTS IDEAS
6 Οι γλάστρεςκασπώκαλάθια κλπ. που θα τοποθετήσετε φυτά αποτελούν επίσης στοιχεία της διακόσμησης ενός χώρου και επιλέγοντας σχέδια-αποχρώσεις ταιριαστά τα φυτά "ενσωματώνονται" απολύτως αρμονικά στην συνολική εικόνα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. 
INDOOR PLANTS IDEAS
7 Ψηλά φυτά τοποθετημένα στο δάπεδο ή και πάνω σε χαμηλά έπιπλα, μπορούν να λειτουργήσουν σαν ένα φυσικό και ιδιαίτερα καλαίσθητο οπτικό "διαχωριστικό" ανάμεσα σε δύο σημεία ενός δωματίου, κουζίνα-καθιστικό, χωλ-καθιστικό, καθιστικό-τραπεζαρία κλπ. 
INDOOR PLANTS IDEAS
8 Αν η κουζίνα σας είναι φωτεινή είναι και ο κατ΄εξοχήν χώρος για να φιλοξενήσει όχι μόνο φυτά εσωτερικού χώρου αλλά και γλαστράκια με βόταναμυρωδικά κλπ. που θα χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας.
INDOOR PLANTS IDEAS
9 Σε κάθε σημείο που θα μπορούσε να υπάρχει ένα βάζο με λουλούδια, μπορεί να τοποθετηθεί ένα γλαστράκι μέσα σε ένα όμορφο κασπώ ή καλάθι. Στο τραπεζάκι του καθιστικού, την τραπεζαρία σας, σε έναν μπουφέ κλπ. Για αυτή τη χρήση επιλέξτε Παχύφυτα ή Κακτοειδή που έχουν ανάγκη από ελάχιστο πότισμα αλλά και κάθε είδους φυτό εσωτερικού χώρου μικρού-μετρίου μεγέθους που όταν αναπτυχθεί αρκετά θα το μετακινήσετε σε άλλο σημείο. 
INDOOR PLANTS IDEAS
10 Για φωτεινές γωνίες επιλέξτε ψηλά φυτά τοποθετημένα είτε απευθείας στο δάπεδο είτε πάνω σε χαμηλά έπιπλα, ενώ και με μεταλλικές βάσεις στήριξης για γλάστρες μπορείτε να δώσετε ύψος σε ένα χαμηλό-μέτριο φυτό και να το κάνετε κατάλληλο για τοποθέτηση σε μια άδεια γωνία. 
INDOOR PLANTS IDEAS
11 Η υγρασία στον χώρο του μπάνιου δημιουργεί τις καταλληλότερες συνθήκες από ολόκληρο το σπίτι για την ανάπτυξη φυτών εσωτερικού χώρου. Αν λοιπόν έχετε τον απαιτούμενο έστω και λιγοστό χώρο προσθέστε ένα-δυό γλαστράκια στο μπάνιο σας, θα το διακοσμήσουν ιδιαίτερα και απολύτως φυσικά. Φυτά που ευνοούνται ιδιαίτερα από την υγρασία του μπάνιου είναι η Ορχιδέα και οι Φτέρες.  
INDOOR PLANTS IDEAS

12  Αντιμετωπείστε κάθε γλαστράκι-μικρό φυτό σαν πραγματικά διακοσμητικό "αντικείμενο" που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κάθε άλλο και μπορεί να τοποθετηθεί για παράδειγμα μέσα σε κάθε είδους γυάλινα-μεταλλικά-ξύλινα  ή πήλινα διακοσμητικά που χρησιμοποιείτε σε επιτραπέζιες διακοσμήσεις. 



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)