9 ταινίες που κάθε πραγματικός σινεφίλ πρέπει να δει!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0






Δε γίνεται να θεωρείς τον εαυτό σου σινεφίλ και να μην έχεις δει αυτές τις ταινίες!

Δες ποιες είναι παρακάτω…

9. Nuovo Cinema Paradiso (1988)

ταινίες

Στα τέλη του 40 σ’ένα χωριό της Σικελίας, ένα αγόρι ανακαλύπτει τη μαγεία του σινεμά και γίνεται φίλος με το μηχανικό προβολής, τον οποίο κι αντικαθιστά όταν αυτός τυφλώνεται σ’ένα ατύχημα.

8. The Artist (2011)



Το 1927 ο Τζορτζ Βαλεντίν είναι ο μεγαλύτερος σταρ του βωβού στο Χόλιγουντ. Γνωρίζει κι ερωτεύεται τη νεαρή χορεύτρια Πέπι Μίλερ, η οποία με τον ερχομό του ομιλούντος θα δει την καριέρα της να απογειώνεται, ενώ η δική του παίρνει την κατιούσα.

7. La Nuit Américaine (1973)



Υπαρξιακές και καλλιτεχνικές ανησυχίες, ερωτικές περιπέτειες και προσωπικά δράματα ανάμεσα στους ηθοποιούς, τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη μιας ταινίας που γυρίζεται σε στούντιο της Νίκαιας.

6. Kings of the Road (1976)



Ο τεχνικός μηχανών προβολής Μπρούνο και ο καταθλιπτικός φρεσκοδιαζευγμένος Ρόμπερτ γνωρίζονται και ξεκινούν ένα ταξίδι στα σύνορα των δυο Γερμανιών συναντώντας ανθρώπους, παροπλισμένα σινεμά και προσωπικές ιστορίες.

5. Goodbye, Dragon Inn (2003)



Η ταινία σε σκηνοθεσία Tsai Ming-liang η ταινία δείχνει την τελευταία προβολή σε έναν ιστορικό κινεζικό κινηματογράφο. Μόνο λίγοι άνθρωποι παρακολουθούν την προβολή, στην οποία συμβαίνουν ποικίλα πράγματα…

4. The Travelling Players (1975)



Μέσα από την ιστορία ενός θεατρικού «μπουλουκιού» που παίζει την «Γκόλφω» στην ελληνική επαρχία, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος κάνει μία τοιχογραφία της ιστορίας της Ελλάδας, από το 1939 μέχρι το 1952.

3. 8 1/2 (1963)



Ο Γκουίντο Ανσέλμι, σκηνοθέτης που περνά μια κριτική περίοδο στην προσωπική και καλλιτεχνική ζωή του, βασανίζεται από φαντασιώσεις και έμμονες ιδέες που σχετίζονται με την καθολική του παιδεία, τις σχέσεις του με το σεξ και τις γυναίκες και την αναζήτηση ενός νοήματος στη δουλειά του.

2. Underground (1995)



Τo Underground σε σκηνοθεσία Εμίρ Κουστουρίτσα παρουσιάζει την απίστευτη ιστορία μιας κοινότητας ανθρώπων, που μένει κρυμμένη σε ένα υπόγειο χώρο από το 1943 μέχρι το 1991.

1. Amator (1979)



Ενας ερασιτέχνης κινηματογραφιστής στην Πολωνία συνειδητοποιείται πολιτικά μέσα από τη δουλειά του, με ασποτέλεσμα να έχει προβλήματα με την εξουσία. Μέγα βραβείο Φεστιβάλ Μόσχας.


https://frapress.gr

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)