Έγκλημα στο «Μπλου – Τζιν». Μπορείς να βρεις τον δολοφόνο;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0





Ο επιθεωρητής Κρίτων Κουνελάκης επέστρεφε το βράδυ από τη δουλειά, περπατώντας σε μια μεγάλη λεωφόρο της πόλης, με το συνηθισμένο γοργό βηματισμό και τη σκεπτική του διάθεση. Έδειχνε ότι μονίμως κάτι απασχολεί το μυαλό του. Τα νήματα που συνδέονται και οδηγούν στην λύση, μονοπωλούν τη σκέψη του. Η ατμόσφαιρα ήταν ασυνήθιστα ομιχλώδης , πράγμα που τον έκανε να θυμηθεί τα 3 χρόνια που έχει ζήσει στο Λονδίνο, εκεί που ο φόνος έγινε είδος λογοτεχνίας. Πόσες υποθέσεις είχε εξιχνιάσει; Ούτε που θυμόταν. Έκανε απλώς το καθήκον του, όπως και η γκρι καμπαρντίνα του, που εκτελούσε στωικά το καθήκον της εδώ και χρόνια.
Έγκλημα στο «Μπλου - Τζιν». Μπορείς να βρεις τον δολοφόνο;
Στρίβοντας σε ένα στενάκι, είδε μια φωτεινή επιγραφή ενός μπαρ, που λεγόταν «Μπλου – Τζιν». Κοντοστάθηκε και με τη σκέψη ότι δυο ποτηράκια τζιν δε θα διατάραζαν την παγκόσμια ισορροπία, μπήκε μέσα. Το επάγγελμά του, δεν του άφηνε χρόνο για πολλά χόμπυ, αλλά ήταν λάτρης και συλλέκτης τζιν και ήξερε τα πάντα γύρω από αυτό το ποτό. Αν δεν ήταν επιθεωρητής εγκληματολογικών ερευνών, θα μπορούσε να είναι γευσιγνώστης τζιν.
Έκατσε στο μπαρ, άνοιξε μια εφημερίδα και άρχισε να τη διαβάζει. Τον πλησίασε ο μπάρμαν με ένα ευγενικό χαμόγελο. «Παρακαλώ, τι να σας φέρω;».

Έγκλημα στο «Μπλου - Τζιν». Μπορείς να βρεις τον δολοφόνο;
«Συμβιβάζομαι και με ένα Χέντρικς, ευχαριστώ» αποκρίθηκε ο επιθεωρητής, έχοντας καρφωμένο το βλέμμα στην εφημερίδα. «Συγγνώμη, αλλά δεν έχουμε Χέντρικς» και πάλι χωρίς να σηκώνει το βλέμμα ο επιθεωρητής ανταπάντησε: «Μα τώρα σας είδα να σερβίρετε Χέντρικς» ο μπάρμαν εξεπλάγην και ήρθε σε αμηχανία: «Έχετε δίκιο, αλλά ήταν το τελευταίο που σερβίραμε, μας τελείωσε» ο πελάτης του συνέχισε ατάραχα: «Ναι, αλλά ο κύριος που τον σέρβιρε η ξανθιά χαριτωμένη κοπέλα , ήρθε μετά από μένα».

Ο μπάρμαν τα έχασε τελείως, γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι κάποιος που διαβάζει εφημερίδα, τα παρατήρησε όλα αυτά τόσο γρήγορα, ειδικά όταν ο άλλος κύριος κάθεται ακριβώς από πίσω του. Ο μπάρμαν πλησίασε τον επιθεωρητή για να συνεχίσει την πρότασή του ψιθυριστά: «Απλώς αυτό ο κύριος είναι ο Μάξιμος Γαληνός, είναι πασίγνωστος ηθοποιός και είναι πελάτης μας» ο επιθεωρητής έριξε μια ματιά στον πασίγνωστο ηθοποιό, ο οποίος συνοδευόταν από μία εκθαμβωτική μελαχρινή με πόδια δίχως τέλος και βλέμμα που έσπαγε κρύσταλλο. Ήταν από αυτές τις γυναίκες που δε θα μπορούσε να τις πει όχι ούτε ο παντρεμένος Μεταξάς.
Έγκλημα στο «Μπλου - Τζιν». Μπορείς να βρεις τον δολοφόνο;
«Εντάξει, φέρ’ τε ενα Μάρτιν Μίλλερ για μας τους θνητούς» και καρφώθηκε πάλι στην εφημερίδα του. Ήπιε γρήγορα το ποτό του και έφυγε για το σπίτι.
Εκείνη τη νύχτα στις 03:00 ηώρα τον ξύπνησε ένα τηλεφώνημα. Τον καλούσαν από την υπηρεσία. Είχε δολοφονηθεί ο γνωστός ηθοποιός Μάξιμος Γαληνός. Ο επιθεωρητής φορώντας και πάλι την γκρι καμπαρντίνα σε λίγη ώρα βρισκόταν στο γραφείο διαβάζοντας την αναφορά του φόνου, σύμφωνα με την οποία, τα αίτια του θανάτου προκλήθηκαν από δηλητηριώδη ουσία που βρέθηκε στο ποτό του θύματος. Ο Μάξιμος Γαληνός στις 23:00 εισήλθε στο μπαρ «Μπλου – τζιν» με τη συνοδό του. Ήπιαν ο καθένας από ένα ποτό. Στις 23:40 ο Μάξιμος Γαληνός βρισκόταν κατάκοιτος. Η δηλητηριώδης ουσία, η οποία βρέθηκε στο τζιν που έπινε έδρασε σε 35 λεπτά. Οι άνθρωποι που είχαν επαφή με το ποτό του, ήταν ο μπάρμαν, που το έφτιαξε, η σερβιτόρα που το σέρβιρε και η μελαχρινή συνοδός του. Ο Κρίτων Κουνελάκης διάβαζε την ανάκριση των τριών.
Μπάρμαν: «Ο Μάξιμος Γαληνός είναι πελάτης μας. Έρχεται σχεδόν κάθε Πέμπτη, συνήθως με διαφορετική παρέα, αλλά με αυτή τη μελαχρινή τον βλέπαμε τους τελευταίους δύο μήνες. Παρήγγειλε ένα Χεντρικς. Του το έφτιαξα βαρύ ως συνήθως».
Σερβιτόρα: «Τους σέρβιρα, στον κύριο Γαληνό το τζιν και στη συνοδό του μια μαργαρίτα. Με πλήρωσαν κατευθείαν, φαίνεται ότι θα έπιναν το ποτό σα σφηνάκι».
Συνοδός: «Ήρθαμε στο «Μπλου – Τζιν» για ένα ποτό. Μετά θα πηγαίναμε σε ένα βαρετό πάρτυ με κάποιους φίλους του Μαξ, που συζητάνε όλη την ώρα για πολιτική. Ε στο τραπέζι είχαμε έναν μικρό καυγά γι’αυτό και επειδή εγώ πρότεινα να πάμε Μαλβίδες το καλοκαίρι και μου είπε ότι δεν είναι Μαλβίδες αλλά Μαλδίβες».

Ο επιθεωρητής διάβασε ενδελεχώς τις αναφορές και φώναξε τη βοηθό του:

– Θέλω τη λεπτομερή χημική ανάλυση του ποτού
– Εννοείτε της δηλητηριώδους ουσίας, κύριε Επιθεωρητά;
– Όχι, εννοώ του τζιν…

Σε λίγο είχε στα χέρια του την ανάλυση:

«Μάλιστα, δεν υπάρχουν εκχυλίσματα τριαντάφυλλου στο τζιν που έπινε το θύμα. Συμπερασματικά, το θύμα δεν έπινε Χέντρικς. Εγώ όμως το είδα με τα μάτια μου και ήταν και το τελευταίο Χέντρικς του μαγαζιού. Πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή.» Και ναι, ο Κρίτων Κουνελάκης είχε ταλέντο σ’αυτό. Να βρίσκεται εκεί που πρέπει την κατάλληλη στιγμή…
Εσείς έχετε το ταλέντο να βρείτε ποιος ήταν ο δολοφόνος;


Απάντηση:




http://menshouse.gr

Περισσότεροι αστυνομικοί γρίφοι εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)