Οι καλύτερες σειρές του 2018

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Σε αντίθεση με τον κινηματογράφο η τηλεόραση των τελευταίων χρόνων είναι κάθε άλλο παρά προβλέψιμη, επιφανειακή και κακοφτιαγμένη. Τα πρόχειρα sitcom των προηγούμενων δεκαετιών και οι φτηνές παραγωγές έχουν δώσει την σκυτάλη σε ιδιαίτερους χαρακτήρες, περίπλοκα σενάρια και έμφαση στην λεπτομέρεια, με τους καλύτερους ηθοποιούς και σκηνοθέτες που παλαιότερα την σνόμπαραν επιδειχτικά να αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της. Το 2018 δεν αποτελεί εξαίρεση με ενδιαφέρουσες νέες αφήξεις, αλλά και αγαπημένες σειρές που επιστρέφουν. Σε αυτή την λίστα θα βρεις νέες σειρές που πρόκειται να αρχίσουν (ή άρχισαν ήδη) το 2018 ή που ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες του 2017.
The Alienist
Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Caleb Carr η σειρά τοποθετείται στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα στην Νέα Υόρκη και ακολουθεί μια ομάδα φιλόδοξων ατόμων που  μελετάν ένα κατά συρροή δολοφόνο παιδιών . Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε τον Ιανουάριο και η σειρά ολοκληρώθηκε μέσα σε 10 επεισόδια τον Μάρτη.
Counterpart
Ο προσωπικός μου αγαπημένος J. K. Simmons πρωταγωνιστεί με διπλό ρόλο σε αυτό το σκοτεινό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που δημιουργήθηκε με σκοπό να διχάσει. Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στα τέλη του προηγούμενου χρόνου.
The Marvelous Mrs. Maisel
Η καταπληκτική Rachel Brosnahan μας μεταφέρει στην δεκαετία του 50 υποδυόμενη μια νεαρή γυναίκα που η ζωή της καταρρέει όταν ο σύζυγος της την εγκαταλείπει, μα βρίσκει διέξοδο ως stand-up comedian.
Krypton
Αν θες να μάθεις τι έγινε πριν τον Superman και γιατί ο πλανήτης του οδηγήθηκε στην καταστροφή αυτή η σειρά θα σου λύσει όλες τις απορίες. Αν και οι κριτικές από τα πρώτα επεισόδια δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, το να παρακολουθήσεις έστω και για λίγο την ζωή του παππού του Superman έχει ένα ενδιαφέρον.
Altered Carbon
Η σειρά που όλοι αναμέναμε για το 2018 έφτασε επιτέλους μέσα από 10 επεισόδια που μπορούμε να απολαύσουμε στο Netflix. Δημιουργός της είναι η ελληνοαμερικανίδα Laeta Kalogridis και το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Richard K. Morgan. Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις για το πώς θα είναι η ζωή σε 250 χρόνια δεν έχεις να κάνεις κάτι παραπάνω από το να την παρακολουθήσεις.
The Crossing
Αποτελεί μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που όμως συνδέεται με τον πιο άμεσο τρόπο με το παρόν, αφού παρουσιάζει ένα ναυάγιο με αμερικανούς πρόσφυγες οι οποίοι όμως ήρθαν από το μέλλον.
Barry
Ο Bill Hader ( ο οποίος μοιάζει πιο πολύ από ποτέ με τον Michael C. Hall) πρωταγωνιστεί ως εκτελεστείς στην νέα μαύρη κωμωδία της HBO. Το πρώτο επεισόδιο βρέθηκε στην μικρή οθόνη τέλη Μαρτίου, η σειρά απέσπασε ήδη διθυραμβικά σχόλια και ανανεώθηκε για τον επόμενο χρόνο.
Castle Rock
Στα μέσα του 2018 θα ξεκινήσει το πολυαναμενόμενο Castle Rock ένα ψυχολογικό θρίλερ βασισμένο σε ιστορίες και χαρακτήρες του Stephen King.
Tabula Rasa
Δηλαδή ο Άγραφος Πίνακας. Πρόκειται για μια λατινική έκφραση που συνδέεται με την αντίληψη ότι ο άνθρωπος δεν γεννιέται με προϋπάρχουσες γνώσεις και αποκτά τα πάντα μέσα από εμπειρίες. Η σειρά αποτελεί μια βέλγικη παραγωγή του 2017 που μπορούν όλοι να απολαύσουν μέσα από το Netflix.
The End of the F***ing World
Πρωτότυπη, άμεση και πιθανόν διαχρονική αυτή η σειρά ακολουθεί ένα ζευγάρι εφήβων που αποφάσισαν να το σκάσουν από το σπίτι τους. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται η γενική ιστορία αποτελεί ένα μικρό διαμάντι αυτού του χρόνου. (Κριτική εδώ)
Ozark
Ο Jason Bateman δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας (και σκηνοθεσίας) σε μια από τις καλύτερες σειρές του προηγούμενου χρόνου, που θα μας συνοδέψει και τον επόμενο, καθώς έχει ανανεωθεί για 10 επεισόδια.
Mindhunter
Τι υπάρχει πίσω από το μυαλό ενός κατά συρροή δολοφόνου προσπάθησε να εξηγήσει πέρσι η πετυχημένη σειρά του Netflix, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, με την δεύτερη σεζόν προ των πυλών είναι η κατάλληλη στιγμή για να την παρακολουθήσεις.
Atypical
Η σειρά περιστρέφεται γύρω από την ζωή του νεαρού Sam, ο οποίος είναι αυτιστικός, και της οικογένειας του, παρουσιάζοντας άμεσα, ρεαλιστικά και αρκετά κωμικά τα καθημερινά προβλήματα του. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε μέσα από 8 επεισόδια και ο επόμενος αναμένεται τον επόμενο χρόνο.
Future Man
Αποτελεί μια από τις πιο άγνωστες σειρές σε αυτή την λίστα, όμως σύντομα θα κατακτήσει τον κόσμο. Το απόλυτο όνειρο κάθε underachiever nerd γίνεται πραγματικότητα για τον Josh Hutcherson και δίνει αξία σε όλους τους gamers του πλανήτη.
Siren
Πολλά υποσχόμενη φαίνεται να είναι η καινούργια σειρά του Freeform που έκανε πρεμιέρα στα τέλη του Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 10 επεισόδια. Πρόκειται για ένα σκοτεινό θρίλερ γύρω από τον μύθο των γοργόνων.
The Terror
Εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Dan Simmons η σειρά υπόσχεται να μεταφέρει στον θεατή σκηνές απόλυτου τρόμου μέσα σε ένα παγωμένο τοπίο. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 25 Μαρτίου από το AMC που εδώ και χρόνια φιλοξενεί το «The Walking Dead» και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο.
McMafia
Το μυστήριο, το έγκλημα και η αστυνομικές ιστορίες θα κατακλύσουν την μικρή οθόνη αυτό τον χρόνο με την συγκεκριμένη σειρά να αποτελεί την βρετανική άποψη πάνω στο κομμάτι του εγκλήματος. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 1 Ιανουαρίου από το BBC.
Watchmen
Ένα από τα καλύτερα comic που γράφτηκαν ποτέ επιστρέφει μέσα στο 2018 με την υπογραφή του Damon Lindelof, ο οποίος μας χάρισε το εξαιρετικό «The Leftovers», το «Lost» και πολλά ακόμη. Σίγουρα η συμμετοχή του μας δίνει ελπίδες πως θα δούμε μια πολύ καλή παραγωγή η πιθανότητες όμως να καταφέρουν να βρουν έναν ηθοποιό που θα αποδώσει τον Rorschach καλύτερα από τον Jack Earle Haley είναι μηδαμινές.


https://www.maxmag.gr

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)