Οι 10 καλύτερες βιογραφικές ταινίες του 21ου αιώνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0





Πραγματικά αξίζει να τις έχεις δει!

Οι βιογραφικές ταινίες μέσα από τις αληθινές ιστορίες, που προβάλλουν έχουν κατά καιρούς γοητεύσει τόσο το κοινό, όσο και τους κριτικούς, είτε πρόκειται για γνωστά πρόσωπα όπως ο Στίβεν Χόκινγκ στην ταινία «Η Θεωρία των Πάντων» και ο Κρις Κάιλ στην ταινία «Ελεύθερος Σκοπευτής».
Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι καλύτερες!

10. Ένας Υπέροχος Άνθρωπος


Μια βιογραφική ταινία που δύσκολα μπορείς να ξεχάσεις! Αφορά την αληθινή ιστορία του Τζον Φορμπς Νας.
Ενός ιδιοφυούς μαθηματικού που βραβεύτηκε με Νόμπελ, αλλά προηγουμένως πάλεψε πάνω από 30 χρόνια με τις σχιζοφρενικές τάσεις του, τις οποίες και κατάφερε να θεραπεύσει χάρη στη δύναμη του μυαλού του και τη φροντίδα της γυναίκας του.

9. Μonster


Η ιστορία αφορά μία από τις χειρότερες γυναίκες δολοφόνους την πόρνη Αϊλίν Γουόρνος, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία τουλάχιστον έξι ανδρών, τους οποίους σκότωσε για να ληστέψει και να συντηρήσει τη νεαρή φίλη της.
Εντυπωσιακή ερμηνεία από την αγνώριστη Σαρλίζ Θερόν στο ρόλο της πρώτης Aμερικανίδας serial killer σου μένει αξέχαστη και αυτός είναι ένας λόγος που είναι σ’ αυτή τη λίστα.

8. Η Θεωρία των Πάντων


Μια κλασική χολιγουντιανή ταινία με τη σπουδαία ερμηνεία του Έντι Ρεντμέιν που σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστη.
Στην ταινία βλέπουμε τη γνωριμία, τη σχέση και τη κοινή γαμήλια ζωή του διάσημου αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ και της πρώτης συζύγου του Τζέιν Γουάιντ, από το Κέιμπριτζ του 1963 ως και τη δεκαετία του ’90.

7. Έριν Μπρόκοβιτς


Η Έριν Μπρόκοβιτς, δις διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών, άνεργη και χωρίς πτυχίο, προσλαμβάνεται ως απλή υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο. Εκεί, ανακαλύπτει τυχαία μια υπόθεση μολυσμένου ύδατος και δίνεται με πάθος σ’ αυτήν, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τα τυπικά νομικά προσόντα.

6. La Vie En Rose


H υπέροχη Μαριόν Κοτιγιάρ στο ρόλο της διάσημης τραγουδίστριας Εντίθ Πιάφ. Στην ταινία βλέπουμε τη ζωή της από τη δεκαετία του 1910 και τις φτωχογειτονιές του Παρισιού έως την παγκόσμια καταξίωση και το τραγικό της τέλος σε ηλικία 48 ετών το 1963.

5. To Παιχνίδι της Μίμησης


Βασίζεται στη ζωή του Άλαν Τούριγνκ, ο οποίος ήταν καθηγητής μαθηματικών. Με την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου έγινε μέλος μιας ομάδας Βρετανών επιστημόνων που προσπαθούσαν με άκρα μυστικότητα να σπάσουν το γερμανικό κώδικα επικοινωνιών.
Αλαζόνας, εσωστρεφής και εμμονοληπτικός, ο Τούρινγκ θέλει να δουλέψει με το δικό του τρόπο και όταν ο Τσόρτσιλ τον θέτει επικεφαλή της ομάδας, οι υπόλοιποι συνεργάζονται μαζί του απρόθυμα.

4. Πιάσε Με Αν Μπορείς


Μια ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ που βασίζεται στη ζωή του Φρανκ Αμπαγκνάλ. Στην ταινία ένας πράκτορας του FBI βάζει σκοπό της ζωής του να συλλάβει τον Αμπαγκνάλ, σπεσιαλίστα στις πλαστογραφήσεις επιταγών.
Σε ηλικία μόλις 21 ετών άσκησε τα επαγγέλματα του πιλότου, του γιατρού και του δικηγόρου! Μόνο που κάθε φορά που έβρισκε ο πράκτορας τα ίχνη του, ο Φρανκ βρισκόταν ένα βήμα πιο μπροστά και του ξέφευγε.

3. Capote


Η συγκεκριμένη βιογραφική ταινία τοποθετείται στα 1959 και αφορά τη ζωή του εκκεντρικού και ομοφυλόφιλου συγγραφέα Τρούμαν Καπότε. Στην ταινία ξεκινά μια δημοσιογραφική έρευνα για την τετραπλή δολοφονία μιας αγροτικής οικογένειας στο Κάνσας.
Η συγκεκριμένη δολοφονία συνδέεται ποικιλοτρόπως με έναν δολοφόνο, που αναμένει επί πέντε χρόνια την εκτέλεσή του, για να μπορέσει να ολοκληρώσει το βιβλίο του «Εν ψυχρώ»

2. The Social Network


Βασισμένο στη ζωή του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, η ταινία μας δείχνει τον ιδρυτή του Facebook να βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο αγωγές, μία κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και μία εξαπάτηση του πρώην συνεταίρου του και μέσα από αυτό μας δείχνει πως ξεκίνησε από το Χάρβαρντ η επιτυχημένη πορεία του Facebook.

1. Ο Πιανίστας


«Ο Πιανίστας» σε σκηνοθεσία του Ρομάν Πολάνσκι μιλά για την αληθινή ιστορία του Πολωνο-εβραίου πιανίστα Βλαντισλάβ Σπίλμαν, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει στο γκέτο της Βαρσοβίας χάρη στη φήμη του ως μουσικού.
Ταυτόχρονα προσπαθούσε να παραμείνει ψυχρός θεατής των φρικαλεοτήτων που συνέβαιναν γύρω του. Μία από τις καλύτερες βιογραφικές ταινίες που έχω δει που απεικονίζει υπέροχα και τον Σπίλμαν και το Ολοκαύτωμα.


https://frapress.gr

Περισσότερα θέματα για ταινίες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)