5 νησιά που είναι τέλεια για τον Ιούνιο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Η Τήνος

Δυο ωρίτσες μακριά από το λιμάνι της Ραφήνας, και βρίσκεσαι να βουτάς σε κρυστάλλινα νερά που καταλήγουν σε αφράτες αμμουδιές, να βολτάρεις σε κουκλίστικα χωριουδάκια όλο πράσινο και τρεχούμενα νερά λες και δεν είσαι στις Κυκλάδες, να οδηγείς ανάμεσα σε κατάλευκους περιστερώνες, σε εξωπραγματικά τοπία σαν αυτό του Βώλακα. Προσθέστε σε όλα αυτά την καταπληκτική κουζίνα και τις καλές τιμές, και έχετε κάθε λόγο να κάνετε… πρόβα διακοπών (ή και κανονικότατες διακοπές) στην Τήνο.




Η Αίγινα

Μας έρχεται πρώτη στο μυαλό με το που παίρνει να καλοκαιριάζει, παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις μας μέχρι να φύγουμε για διακοπές –και αφού γυρίσουμε− γιατί είναι δίπλα (μια ωρίτσα από το λιμάνι του Πειραιά) έχει ωραιότατες τιμές (στα 8€ one way τα ακτοπλοϊκά) και άπειρες ευκαιρίες για βόλτες και ουζάκια πλάι στο κύμα: Στην παραλιακή προκυμαία της πόλης της, που κορνιζάρεται από χρωματιστά νεοκλασικά, στο γραφικό ψαροχώρι της Πέρδικας, και στις μεγάλες αμμουδιές της Αιγινήτισσας και του Μαραθώνα. Οι ιστοριοδίφες σημειώστε στα «οπωσδήποτε» μια επίσκεψη στον αρχαίο ναό της Αφαίας, και στην μεσαιωνική Παλιαχώρα, ένα λοφάκι γεμάτο πέτρινα εκκλησάκια, ό,τι πρέπει για απογευματινές εκδρομές.



Η Άνδρος

Έχει μια από τις ομορφότερες –και πιο αρχοντικές− κυκλαδίτικες Χώρες, πολλά πανέμορφα χωριουδάκια και άλλα τόσα μονοπάτια για όταν ο μίνι καύσωνας που ζούμε υποχωρήσει, και παραλίες με νερά να τα πιείς στο ποτήρι. Οι πρωτάρηδες, σημειώστε την δυσκολούτσικη στην πρόσβασή της αλλά φαντασμαγορική Άχλα, τον Ζόρκο με τα σαν-πισίνας νερά του, τις υπέροχα αμμουδερές Χρυσή Άμμο και Άγιο Πέτρο, τη φημισμένη «της Γριάς το Πήδημα» με τον πολυφωτογραφημένο βράχο μέσα στο νερό και το Νημποριό, πολύ κοντά στην Χώρα. Να προσθέσουμε και ότι βρίσκεται μόλις δυο ώρες (και 19€ one way) μακριά από το λιμάνι της Ραφήνας, ή έχετε ήδη φύγει;




Η Κύθνος

Μια ωρίτσα και κάτι από το λιμάνι του Λαυρίου, η Κύθνος είναι η Κυκλάδα της διπλανής πόρτας, όχι μόνο λόγω της μηδαμινής απόστασης που μας χωρίζει από το λιμάνι της, τον Μέριχα, αλλά και χάρη στο γήινο προφίλ της, την απροσποίητη ομορφιά και τις χαμηλές τιμές. Τα δυο χωριά της, η κουκλίστικη Δρυοπίδα με τις κεραμιδένιες στέγες στα κυκλαδίτικα σπιτάκια της, και η εντελώς γαλανόλευκη Χώρα, μαζί με τις υπέροχες παραλίες και τα ειδυλλιακά μονοπάτια που διατρέχουν την ενδοχώρα κάνουν την Κύθνο ένα από τα πιο αγαπημένα μας κυκλαδονήσια. 



Το Αγκίστρι

Μιάμιση ώρα απόσταση με το ferry boat από το λιμάνι του Πειραιά, ή 55 λεπτά με το ιπτάμενο, το Αγκίστρι είναι αυτό που θα έλεγε κανείς… διακοπές σε συσκευασία Σαββατοκύριακου (ή και μονοήμερης). Ωραιότατες παραλίες, κοντά στο λιμάνι –όπως η εξωτική Χαλικιάδα, και η οικογενειακή αμμουδιά της Σκάλας− ή λίγο πιο μακρινές, σαν τη Μικρή και τη Μεγάλη Δραγωνέρα, με τα καταπληκτικά νερά τους και τα πεύκα που φτάνουν σχεδόν ως το κύμα, εγγυώνται πως οι βουτιές δεν θα σας λείψουν –ούτε βέβαια και τα ουζάκια με φόντο τα κύματα της θάλασσας, σε ταβερνάκια και ουζερί όπως η δική μας αγαπημένη Αλκυόνη, στον δρόμο προς τη Χαλικιάδα.




http://www.in2life.gr

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)