5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι για τη σωστή διατροφή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Από την Ανδρονίκη Πάντα διαιτολόγο – διατροφολόγο, (Facebook page: Περί Διατροφής Πάντα Ανδρονίκη)

Σωστή διατροφή: 5 πράγματα που πρέπει όλοι να ξέρουμε

1 Πρωτεΐνες ή Υδατάνθρακες

Καταρχήν ένας συνηθισμένος μύθος: οι πρωτεΐνες δεν παχαίνουν ενώ οι υδατάνθρακες παχαίνουν. Οφείλουμε να γνωρίζουμε λοιπόν ότι 1 γρ πρωτεΐνης μας δίνει 4 kcal όπως ακριβώς και 1 γρ υδατάνθρακα. Μην απορρίπτεις λοιπόν από την διατροφή σου τους υδατάνθρακες χωρίς λόγο.

2 Τι γίνεται με τα λιπαρά

Τα λιπαρά δεν κάνουν κακό, ακόμα και τα κορεσμένα λιπαρά μπορεί να έχουν οφέλη ενώ φυσικά τα παραδοσιακά καλά λιπαρά, όπως τα ω-3 και ω-6 λιπαρά μόνο καλό μπορούν να κάνουν ιδιαίτερα στην μεμβράνη των κυττάρων μας, μην αγνοείς λοιπόν τα οφέλη τους και πρόσθεσε τα στην διατροφή σου. Κατανάλωσε λιναρόσπορο, σαρδέλες, ταχίνι χωρίς ενοχές απλά πρόσεχε την ποσότητα.

3 Η ενυδάτωση

Μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι σωστά, το νερό σε βοηθά να έχεις όμορφο δέρμα, βοηθά στις λειτουργίες των κυττάρων και στην καύση λίπους. Και όταν λέμε νερό εννοούμε 2 λίτρα νερό ημερησίως.

4 Τα φρούτα

Βάλε τα φρούτα στην διατροφή σου και μην μπερδεύεις τα σάκχαρα που περιέχουν με την επεξεργασμένη λευκή ζάχαρη. Τα φρούτα μπορεί να περιέχουν μερικά σάκχαρα αλλά έχουν απαραίτητες βιταμίνες και φυτικές ίνες που σε βοηθούν να είσαι και να αισθάνεσαι καλά. Κατανάλωσε 3 φρούτα ημερησίως και θα έχεις ενέργεια όλη μέρα.

5 Η ανάγκη για ζάχαρη

Δεν έχεις ανάγκη κάθε μέρα το γλυκό και ας νομίζεις ότι μετά το μεσημεριανό γεύμα σου είναι απαραίτητο. Αν θες να αλλάξεις τη γεύση σου από το κυρίως γεύμα, πλύνε τα δόντια σου ή φάε ένα αποξηραμένο σύκο και κατευθείαν θα νιώσεις να σου περνάει η ανάγκη για γλυκό.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)