Κουίζ: Ο άσσος που σε εμπνέει θα σου εμφανίσει τα δώρα που θα σου φέρει η ζωή στο άμεσο μέλλον!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Δες τους άσσους και επίλεξε προσεκτικά έναν...

Οι Άσσοι, ως το πρώτο χαρτί κάθε ακολουθίας, συμβολίζουν την αρχή της δραστηριότητας, τη σπίθα που σηματοδοτεί την έναρξη της δράσης, το σπόρο που θ’ ανθίσει αργότερα.
Η ενέργειά τους είναι όπως αυτή του Μάγου της Μεγάλης Αρκάνα, η οποία αφήνει όλες τις πιθανότητες και τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Φανταστείτε τον άσσο σα μία πόρτα που ανοίγεται μπροστά μας. Δε μπορούμε να δούμε απ’ την αρχή που οδηγεί το κάθε μονοπάτι, αλλά μπορούμε να δούμε που οδηγούν τα πρώτα βήματα και κατά πόσο το τοπίο που βλέπουμε με μία πρώτη ματιά, είναι φιλικό ή εχθρικό.
1.Ο ΑΣΣΟΣ ΠΕΝΤΑΚΤΙΝΟ
Στοιχείο: Γη
Αστρολογική Αντιστοιχία: Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως
Μυστικιστικός Τίτλος: Η Εστία της Δύναμης της Γης
ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Στον Άσσο Πεντάκτινο απεικονίζεται ένα χέρι που κρατάει ένα νόμισμα, με το πεντακτινο χαραγμένο επάνω του. Όλη η ακολουθία των Πεντάκτινων συνδέεται με τις εκδηλώσεις στο υλικό επίπεδο κι έτσι όλες οι κάρτες της είναι άρρηκτα συνυφασμένες με τα αγαθά που έχουμε ή επιδιώκουμε ν’ αποκτήσουμε, το φυσικό σώμα, τα χρήματα, την ικανοποίηση, τις επιχειρήσεις, τα κέρδη, τον υλισμό. Οι κάρτες της ακολουθίας των Πεντάκτινων συμβολίζουν τα δώρα που κερδίζει κανείς, τα έπαθλα που του απονέμονται για τη δουλειά και τους κόπους που απαιτούν οι κάρτες που εμφανίζονται στις άλλες τρεις ακολουθίες. Η φράση κλειδί γι’ αυτόν τον Άσσο είναι: «Θέλω ν’ αποκτήσω».
Ο άσσος αυτός συμβολίζει το θεμέλιο για κάθε κάθε είδους σχέδιο και λόγω της γήινης φύσης του, αποτελεί μία πολύ ισχυρή και σταθερή βάση για κάθε καινούργιο ξεκίνημα. Χωρίς να αποτελεί υπόσχεση για μακροχρόνια οικονομική ή υλική ασφάλεια, είναι παρόλα αυτά ένας πολύ καλός οιωνός.
Ο Άσσος Πεντάκτινο είναι το γόνιμο έδαφος στο οποίο μπορεί να καρποφορήσει η κάθε ιδέα, σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας κι αν αυτή αφορά. Έτσι θα δούμε πολλές φορές τον
Άσσο Πεντάκτινο ακόμα και σε ριξίματα που έχουν σχέση με ερωτικά, ενώ θα περιμέναμε να δούμε τον Άσσο Κούπα που είναι το κατεξοχήν χαρτί για τις ερωτικές σχέσεις. Αυτό συμβαίνει όταν το άτομο για το οποίο ρωτάμε είτε εμπλέκεται και επαγγελματικά μαζί μας είτε αντιπροσωπεύει για μας κάτι παραπάνω από έναν ερωτικό σύντροφο. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι τα Πεντάκτινα είναι τα χαρτιά που συμβολίζουν την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη.
Θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας, ότι όλα τα Πεντάκτινα, δείχνουν αργή αλλά σταθερή κίνηση, εξαιτίας της σχέσης τους με το στοιχείο της γης, που από φύσης θεωρείται αργό και παθητικό. Οπότε οτιδήποτε αρχίσουμε κάτω από την επήρρεια του Άσσου Πεντάκτινου, θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή προκειμένου να το φέρουμε εις πέρας. Στον Άσσο Πεντάκτινο δεν αρέσουν οι περιπέτειες. Προτιμά να ενεργεί και να εξελίσσεται συντηρητικά, χωρίς πολλά ρίσκα κι όσο το δυνατόν μέσα στην ασφάλεια του οικείου περιβάλλοντος.
Αυτός ο άσσος μας ζητάει να είμαστε ρεαλιστές και να βασιστούμε όχι μόνο στη διαίσθησή μας, αλλά και στην κοινή λογική, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Άσσος Πεντάκτινο, όταν εμφανίζεται σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζουμε αντιξοότητες, μας δίνει τη δύναμη και την ικανότητα να αντέξουμε καρτερικά τις δυσκολίες.
2.Ο ΑΣΣΟΣ ΣΠΑΘΙ
Στοιχείο: Αέρας
Αστρολογική Αντιστοιχία: Δίδυμοι, Υδροχόος, Ζυγός
Μυστικιστικός Τίτλος: Η Εστία της Δύναμης του Αέρα
ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Στον Άσσο Σπαθί απεικονίζεται ένα χέρι που κρατάει ένα δίκοπο, όρθιο σπαθί. Το σπαθί από μόνο του, δε μπορεί να χαρακτηριστεί καλό ή κακό. Τον χαρακτηρισμό του τον δίνει αυτός που το κρατάει. Δικαιοσύνη και διαύγεια πνεύματος ή κακία κι επιθετικότητα; και τα δύο ενδεχόμενα είναι ανοιχτά με τον Άσσο Σπαθί, που όπως όλοι οι άσσοι της Ταρώ, συμβολίζει μία νέα αρχή όπου όλα είναι πιθανά.
Η κάρτα αυτή ανήκει στο στοιχείο του αέρα, δηλαδή στο στοιχείο που είναι συνδεδεμένο με το πνεύμα, τη διάνοια, την εξυπνάδα.
Ο Άσσος Σπαθί, περισσότερο απ΄τους υπόλοιπους άσσους, είναι πιθανό να σηματοδοτεί την έναρξη μίας κατάστασης που μπορεί να εμπεριέχει ένα δίλημμα ή δύο πιθανές επιλογές. Αυτό που ο Άσσος Σπαθί μας λέει είναι: «Θέλω να κατανοήσω».
Παρόλο τον πολεμικό του χαρακτήρα, ο Άσσος Σπαθί από μόνος του δε δείχνει ούτε νίκη ούτε ήττα. Θα πρέπει να κοιτάξουμε προσεκτικά τα χαρτιά που τον περιβάλλουν για να βρούμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με το που δείχνει να οδηγεί.
Ένα απ’ τα κύρια χαρακτηριστικά των Σπαθιών, το οποίο υπάρχει πολύ έντονο και στον άσσο της ακολουθίας, είναι η διαύγεια και το ξεκαθάρισμα που προσφέρουν. Συχνά αυτό γίνεται με επώδυνο τρόπο, αλλά ακόμα κι αν είναι οδυνηρή, η αλήθεια είναι πάντα καλύτερη απ’ το ψέμμα και τις ψευδαισθήσεις. ο Άσσος Σπαθί προσπαθεί ν’ αγγίξει τον ουρανό και το πέμπτο στοιχείο: το πνεύμα. Προσπαθεί να διαλύσει τα σύννεφα της αβεβαιότητας και της εξαπάτησης και με τη λογική να φτάσει στην κατανόηση της αλήθειας.
Ο Άσσος Σπαθί εμφανίζεται συχνά όταν έχουμε μπλοκαριστεί συναισθηματικά, για να μας υπενθυμίσει ότι εκτός των συναισθημάτων, υπάρχει και η λογική, την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να εκτονώσουμε μία κατάσταση που μας καταπιέζει. Αν σε ένα ρίξιμο πέσουν μαζί ο Άσσος Κούπα και ο Άσσος Σπαθί, μπορεί να συμβολίζουν μία απ’ αυτές τις καταστάσεις που ονομάζουμε αγάπης – μίσους.
Μία κυριολεκτική ερμηνεία του Άσσου Σπαθί έχει να κάνει με την πιθανότητα κάποιας εγχείρισης ή με οποιοδήποτε άλλο αιχμηρό αντικείμενο. Το σπαθί παραλληλίζεται και με την πένα που χρησιμοποιούσαν για γραφή στο παρελθόν, γι’ αυτό λέγεται πως ο Άσσος Σπαθί μπορεί να συμβολίζει την έναρξη κάποιας επικοινωνίας ή αλληλογραφίας.
Το κοφτερό σπαθί που απεικονίζεται σ΄αυτό τον Άσσο, είναι πολλές φορές ένδειξη απελευθέρωσης από δεσμά που μας κρατούν εγκλωβισμένους, αλλά η απελευθέρωση αυτή έρχεται με απότομο και κάποιες φορές βίαιο τρόπο.
3.Ο ΑΣΣΟΣ ΚΟΥΠΑ
Στοιχείο: Νερό
Αστρολογική Αντιστοιχία: Καρκίνος, Ιχθύες, Σκορπιός
Μυστικιστικός Τίτλος: Το Λίκνο της Δύναμης του Νερού
ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Ο Άσσος Κούπα χαρακτηρίζεται απ’ το στοιχείο του νερού, γι’ αυτό και συνήθως απεικονίζεται ως ένα κύπελλο που προσφέρεται από ένα χέρι. Το κύπελλο ειναι σύμβολο αποδοχής, παθητικότητας, όπως είναι όλες οι Κούπες.
Αναφέρεται σε νέα ξεκινήματα που έχουν να κάνουν με συναισθηματικές, ψυχικές και οικογενειακές καταστάσεις. Ένας νέος έρωτας, μία καινούργια φιλία, ένας γάμος, ένα παιδί, είναι στο πεδίο δράσης του Άσσου Κούπα. Το μήνυμα του Άσσου Κούπα είναι: «θέλω να αισθανθώ».
Ο Άσσος Κούπα μπορεί ν’ αναφέρεται σ’ ένα ψυχικό «άνοιγμα», μία όξυνση της διαίσθησης, σε προφητικά όνειρα κι οράματα, ενώ η φαντασία και η επικοινωνία με το υποσυνείδητο ενισχύονται.
Ο Άσσος κούπα, φέροντας τα στοιχεία του νερού (παθητικό στοιχείο/θηλυκή πλευρά) μπορεί ν’ αναφέρεται και στη διαδικασία της κύησης, όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά. Γυναικεία γονιμότητα, μητρότητα, αφθονία, είναι κάποιες από τις υποσχέσεις που δίνει αυτός ο Άσσος, δεν πρέπει όμως ποτέ να ξεχνάμε ότι οι υποσχέσεις μπορεί να παραμείνουν υποσχέσεις και να μην εξελιχθούν σε τίποτα περισσότερο, αν δεν υπάρξουν άλλα στοιχεία που να υποστηρίζουν τις πιθανότητες.
ο Άσσος Κούπα πολλές φορές φέρνει μαζί του ένα μήνυμα ή ένα δώρο αγάπης, που μπορεί να είναι κάτι απτό, αλλά μπορεί όμως να είναι και κάτι τελείως αφηρημένο, όπως ένας καλός λόγος που θα μας αγγίξει και θα μας δώσει κουράγιο ή μία κίνηση που θα εκτονώσει τη συναισθηματική μας φόρτιση.
Με μία πιο κυριολεκτική έννοια, ο Άσσος Κούπα δείχνει αφθονία ποτού και φαγητού και κάποιες φορές δείχνει και την υπερβολική κατανάλωση τροφής ή αλκοόλ.
4.Ο ΑΣΣΟΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ
Στοιχείο: Φωτιά
Αστρολογική Αντιστοιχία: Κριός, Λέων, Τοξότης
Μυστικιστικός Τίτλος: Η Εστία της Δύναμης της Φωτιάς
ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Σε αντίθεση με τον Άσσο Κούπα, ο Άσσος Μπατσούνι ανήκει στο βασίλειο της Φωτιάς. Κατά συνέπεια είναι στον αντίποδα του συμβολισμού του Άσσου Κούπα. Εκεί που ο Άσσος Κούπα συμβολίζει το θηλυκό, παθητικό στοιχείο, ο Άσσος Μπαστούνι, αντιπροσωπεύει το ενεργητικό, αρσενικό στοιχείο. Η Φωτιά δείχνει δράση κι ενεργητικότητα κι ο Άσσος Μπαστούνι είναι κυριολεκτικά η σπίθα που φέρνει την κίνηση, η ανάφλεξη των ιδεών, η ενέργεια, η πρωτοβουλία. Ο Άσσος Μπαστούνι μας φωνάζει «θέλω να δημιουργήσω»!
Ο Άσσος Μπαστούνι είναι μία πολύ δυναμική κάρτα. Είναι η κάρτα που περιγράφει εκείνες τις μέρες που ξυπνάμε γεμάτοι έμπνευση και όρεξη για δημιουργία. Δεν πρέπει όμως ποτέ να ξεχνάμε ότι ο άσσος αυτός μας δίνει μία πρώτη ώθηση, αλλά όπως κάθε άσσος, δε σημαίνει ολοκλήρωση.
Ο Άσσος Μπαστούνι είναι εξαιρετικός οιωνός όταν σκεπτόμαστε ν’ αρχίσουμε κάτι καινούργιο, διότι πάνω απ’ όλα, μας λέει ότι έχουμε τις δυνάμεις να το φέρουμε εις πέρας.
Όπως ο Άσσος Κούπα είναι σύμβολο της γυναικείας γονιμότητας, ο Άσσος Μπαστούνι, που θα μπορούσαμε να πούμε ότι με τον τρόπο που απεικονίζεται αποτελεί ένα φαλλικό σύμβολο,αναπαριστά την ανδρική γονιμότητα και τη σεξουαλική ενέργεια.
©healingeffect.gr  με στοιχεία από tarotseer

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)