Τρελαίνεστε για donuts, αλλά δεν έχετε βρει μια συνταγή που να σας συναρπάσει τόσο, ώστε να ξεκινήσετε να τα φτιάχνετε μόνοι σας; Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τη συνταγή για τα πιο νόστιμα donuts φούρνου με καρύδα, που έχετε φάει ποτέ σας!
Υλικά
1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. baking powder
½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
1/8 κ.γλ. αλάτι
¾ φλ. ζάχαρη + 2 κ.σ.
1 αυγό
½ φλ. γάλα πλήρες
2 ½ κ.σ. παχύρευστο γάλα καρύδας
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο (προσοχή όμως όχι καμένο)
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γλ. baking powder
½ κ.γλ. μαγειρική σόδα
1/8 κ.γλ. αλάτι
¾ φλ. ζάχαρη + 2 κ.σ.
1 αυγό
½ φλ. γάλα πλήρες
2 ½ κ.σ. παχύρευστο γάλα καρύδας
2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο (προσοχή όμως όχι καμένο)
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Yλικά για γλάσο
2 φλ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
3-4 κ.σ. παχύρευστο γάλα καρύδας
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. νιφάδες καρύδα
3-4 κ.σ. παχύρευστο γάλα καρύδας
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. νιφάδες καρύδα
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και αλείφετε με λάδι την επιφάνεια του ταψιού που θα βάλετε τα donuts. Στη συνέχεια, χτυπάτε στο μίξερ το αυγό, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Έπειτα, προσθέτετε τα στέρεα υλικά και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Μόλις είναι έτοιμο, το τοποθετείτε σε ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής και το αδειάζετε στις φόρμες, αφήνοντας λίγο περιθώριο και το ψήνετε για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Παράλληλα, φτιάχνετε το γλάσο ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι ελαφρώς το γάλα καρύδας, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας, τα οποία αδειάζετε σε ένα μπολ όπου έχετε ρίξει προηγουμένως τη ζάχαρη άχνη. Σε περίπτωση που το γλάσο βγει πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο ακόμα γάλα καρύδας, ώστε να πάρει μια πιο υδαρή μορφή.
Σε ένα άλλο μπολάκι, τοποθετείτε τις νιφάδες καρύδας, ενώ μόλις τα donuts κρυώσουν, τα βουτάτε πρώτα στο γλάσο και έπειτα τα περνάτε από το μπολ με τις νιφάδες.
Τα αφήνετε προφανώς για λίγο να στεγνώσουν και μόλις η επιφάνεια τους πάρει στέρεη μορφή, είναι έτοιμα για κατανάλωση.
Περισσότερες συνταγές εδώ.