Ποια είναι τα καλύτερα παιχνίδια για την ανάπτυξη των παιδιών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την γιορτή που είναι συνδεδεμένη με δώρα και παιχνίδια, η Αμερικάνικη Ένωση Παιδιάτρων δήλωσε πως τα καλύτερα παιχνίδια τα πιο... απλά. Μπορεί οι διάδρομοι των παιχνιδάδικων να γεμίζουν με δεκάδες καινούριες και ευφάνταστες προτάσεις για τους μικρούς μας φίλους, αλλά, ακόμα κι αν το νέο είναι ωραίο, το παλιό είναι πάντα αλλιώς! 

Όταν τα παιδιά είναι μικρά, χρειάζονται παιχνίδια που θα ενισχύουν την κοινωνικότητά τους και θα τα φέρνουν πιο κοντά στα άλλα παιδάκια. Με λίγα λόγια, οι παιδίατροι συστήνουν τα απλά κλασικά παιχνίδια που χρειάζονται τη συμμετοχή τουλάχιστον δυο παιδιών. Το αγαπημένο σε όλους μας τόπι, κούκλες, αυτοκινητάκια, βόλοι και άλλα παρόμοια παιχνίδια είναι τα πλέον κατάλληλα για τα παιδιά και κακώς τα έχουμε αποβάλλει από την καθημερινότητά τους.

H κοινωνικοποίηση, η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους, η ανάπτυξη της γλώσσας, η ενίσχυση της φαντασίας τους, η πνευματική και νοητική τους καλλιέργεια και η ικανότητα να ακολουθούν απλούς κανόνες είναι κάποια από τα πλεονεκτήματα αυτών των παιχνιδιών σε αντιπαράθεση με τα καινούρια, ηλεκτρονικά και φαντασμαγορικά δώρα που τείνουμε να τους κάνουμε.

Δεν θέλουμε να τα υποτιμήσουμε, αφού πολλά εκπαιδευτικά ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι αξιόλογα, όμως ας μην ξεχνάμε και τα κλασικά αγαπημένα παιχνίδια που έχουν να προσφέρουν πολλά στα παιδιά μας. 

Πηγή: scarymommy.com

Περισσότερες συμβουλές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)