Layar, πλατφόρμα δημιουργίας υλικού Επαυξημένης Πραγματικότητας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0





Το Layar είναι μια αρκετά γνωστή πλατφόρμα δημιουργίας υλικού Ε.Π. που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν και να μοιραστούν υλικό επαυξημένης πραγματικότητας για εκπαιδευτική και όχι μόνο χρήση.
Αποτελείται από τον Layar Creator , την πλατφόρμα σχεδιασμού του υλικού από Η/Υ και την εφαρμογή Layar μέσω της οποίας βλέπουμε το αποτέλεσμα που έχουμε δημιουργήσει.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως ο σχεδιασμός του υλικού μπορεί να γίνει μόνο από Η/Υ σε αντίθεση με το Aurasma, όπου μπορεί να γίνει και μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής.
Στη συνέχεια παρουσιάζουμε βήμα-βήμα τη διαδικασία δημιουργίας υλικού Ε.Π. μέσω υπολογιστή.
Πώς λειτουργεί

(κλικ για εγγραφή)
Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Aurasma studio είναι να δημιουργήσουμε λογαριασμό χρήστη. Με τα ίδια στοιχεία χρήστη μπορούμε να εισέλθουμε και στην εφαρμογή. Φροντίζουμε να δηλώσουμε την αιτιολογία χρήσης (student-individual) ώστε να αποφύγουμε χρεώσεις κατά τη δημοσίευση του υλικού μας.
Θα μεταφερθούμε στο αρχικό μενού όπου μπορούμε να να δημιουργήσουμε το υλικό μας  πατώντας »(+) new campaign». Δίνουμε όνομα στο υλικό μας και ορίζουμε τη χρήση του (π.χ. αφίσα, περιοδικό ή άλλο)
Ως εικόνα δείκτη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρχεία εικόνων (png, jpg), αρχεία κειμένων (pdf) αλλά και αρχεία zip.
Η εικόνα ή το κείμενο που θα ανεβάσουμε θα πρέπει πληροί κάποιες προδιαγραφές για αυτό η εφαρμογή σας ενημερώνει αν το αρχείο σας είναι κατάλληλο για σκανάρισμα. Αφού ανεβάσαμε την εικόνα δείκτη μας,  επιλέγουμε κάποιο από τα κουμπιά επικάλυψης που βρίσκονται στη δεξιά στήλη. Υπάρχουν κουμπιά που μπορούν να εισάγουν βίντεο, υπερσύνδεσμο, κοινωνικά δίκτυα, ηχητικά κομμάτια.
Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, μπορούμε να πατάμε «test»και να βλέπουμε μέσω της εφαρμογής την πορεία της δημιουργίας μας.
Τέλος, πατάμε Publish, και το υλικό μας είναι διαθέσιμο για 30 μέρες. Αφού λήξει, θα πρέπει να το ξαναδημοσιεύσουμε.
Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες:







Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μέσω των συνδέσμων: iTunes GooglePlay PC/Windows
Περισσότερα εκπαιδευτικά λογισμικά εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)