7 συμβουλές για να είστε μία σούπερ μαμά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Μία "σούπερ μαμά" είναι κάτι περισσότερο από μια μητέρα που μπορεί να εξισορροπήσει όλες τις οικογενειακές και εργασιακές ευθύνες. Είναι επίσης μια ευσυνείδητη μητέρα που αναγνωρίζει ότι είναι υγιές να μεταβιβάσει μερικά από τα καθήκοντα που έχει έτσι ώστε όλα να μπορούν να βγαίνουν εις πέρας...

Είναι δυνατόν να είστε μια σούπερ μαμά;
Η μητρότητα μπορεί σίγουρα να είναι σκληρή όταν έρχεται αντιμέτωπη με τις απαιτήσεις που έχουν τόσες πολλές γυναίκες στη σταδιοδρομία και τη ζωή τους. Και για πολλούς, η επίτευξή της μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση.
Το να είστε μια σούπερ μαμά δεν σημαίνει να φροντίζετε για τα πάντα.
Το να κρατάτε το σπίτι καθαρό, φροντίζοντας και μεγαλώνοντας τα παιδιά, ταυτόχρονα με την εργασία σας, με την φροντίδα της συντροφικής σχέσης και με την ανεύρεση χρόνου ακόμη και για να αισθάνεστε όμορφη και υγιής …. Όλα αυτά είναι πολλά για έναν άνθρωπο.
Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ο στόχος για τόσες πολλές γυναίκες.
Θα μπορούσε να είναι ότι περιμένετε πάρα πολλά από τους εαυτούς σας;

Συμβουλές για να είστε μια σούπερ μαμά

Το βασικό κλειδί για να είστε μια σούπερ μαμά είναι να αποφεύγετε την εμμονή με την τελειότητα, γιατί απλά αυτή δεν υπάρχει.
Με βάση αυτή τη θεμελιώδη προϋπόθεση, θα σας δώσουμε επτά συμβουλές που είναι απαραίτητες για να περάσετε με επιτυχία και ευτυχία το ταξίδι σας σε μια πιο συνειδητή μητρότητα.


1. Αγάπη και συγχώρηση


μητέρα με αγκαλιά τον γιό της- σούπερ μαμά
Η αγάπη που έχετε για την οικογένειά σας είναι θεμελιώδης. Εξάλλου, τα παιδιά πάντα θέλουν να ακούσουν ένα «σ ‘αγαπώ» από τους γονείς τους. Δεν θα μπορούσατε να πείτε ότι αυτό είναι μια υπερβολή. Ωστόσο, πρέπει επίσης να το αποδεικνύετε
Πώς;
Βρείτε χρόνο για να παίξετε μαζί τους, να μελετήσετε μαζί και να μοιραστείτε χρόνο ως οικογένεια. Να είστε σταθεροί με τα όρια που χρειάζονται για να μεγαλώσουν με υγιή τρόπο και να τους δώσετε την ευχάριστη και έγκαιρη επικοινωνία που χρειάζονται.
Η συγχώρεση πρέπει να είναι και αυτή στην οικογενειακή δυναμική. Πολλές φορές θα γίνουν λάθη. Ωστόσο, ζητώντας συγχώρεση και αποδίδοντας συγχώρεση δείχνοντας κατανόηση στο ότι μεγαλώνετε ως ανθρώπινα όντα είναι μέρος της συνειδητής μητρότητας.

2. Δώστε προτεραιότητα σε ό,τι είναι σημαντικό

επιτραπέζιο ημερολογιο- σούπερ μαμά
Οργανώστε την ατζέντα σας και δώστε προτεραιότητα στα πιο σημαντικά πράγματα. Εάν θα  πρέπει να ολοκληρώσετε μια δουλειά και γνωρίζετε πότε πρέπει να πάτε να πάρετε τα παιδιά σας στο σχολείο, αφιερώστε χρόνο για να είστε παραγωγικοί και να εκπληρώσετε τις εργασιακές ευθύνες σας.
Υπάρχουν εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανώσετε τις υποχρεώσεις σας ως γυναίκαΑπλώς δώστε προτεραιότητα στις πιο επείγουσες και θυμηθείτε τι δεν πρέπει να ξεχαστεί.
Μπορείτε να αποφύγετε τις επισκέψεις στην τράπεζα πραγματοποιώντας ηλεκτρονικές συναλλαγές και να οργανώσετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε πρώτα τα σημαντικότερα ηλεκτρονικά μηνύματα.


3. Οργανώστε τις δουλειές του σπιτιού


μητέρα με κόρη που της δίνει ένα φυτό- σούπερ μαμά
Τα καθήκοντα του νοικοκυριού πρέπει να αποτελούν ευθύνη όλων των μελών της οικογένειαςΕάν αναθέτετε καθήκοντα σε όλα τα μέλη, μαζί μπορείτε να επιτύχετε την καθαρή και ευχάριστη ατμόσφαιρα που χρειάζεται το σπίτι.
Ο καθένας μπορεί να αναλάβει καθήκοντα ανάλογα με την ηλικία, τη δύναμη και τις ικανότητές του. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να οργανώσετε ένα ημερολόγιο οικιακών εργασιών. Η εμμονή με την τάξη και την καθαριότητα δεν είναι υγιής, αλλά ούτε η διατήρηση της ακαταστασίας και της βρωμιάς. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με το αν είστε μια μαμά που υποστηρίζει τον μαζοχισμό. Έχει και ο μπαμπάς δουλειές του σπιτιού που μπορεί να κάνει.


4. Μοιραστείτε το χρόνο σας

Εκτός από τις δουλειές, πρέπει να υπάρχει χρόνος που θα περνάτε μαζί ως οικογένειαΤουλάχιστον ένα γεύμα της ημέρας θα πρέπει να γίνεται με όλους μαζί, με την τηλεόραση και τα κινητά τηλέφωνα απενεργοποιημένα. Τα οικογενειακά γεύματα προωθούν τη σωματική και συναισθηματική υγεία των παιδιών και των εφήβων.
Συμπεριλάβετε χρόνο για κάθε παιδί, για τον σύντροφό σας και, φυσικά, για τον εαυτό σας.
Θυμηθείτε: μπορείτε να αφήσετε για αύριο αυτό που δεν κάνατε σήμερα, η αναβολή δεν σημαίνει ότι το ξεχνάτε.


5. Γελάστε και κλάψτε


μαμά στο γραφείο που κρατάει αγκαλιά το παιδί -σούπερ μαμά
Στην οικογενειακή ζωή, υπάρχουν καλά και όχι τόσο καλά συναισθήματα. Μια σούπερ μαμά απολαμβάνει την οικογενειακή θαλπωρή και μοιράζεται τη χαρά του να είναι όλοι μαζί.
Χαμογελάστε μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας. Ωστόσο, μην φοβάστε να μοιραστείτε τα δάκρυά σας με τον σύντροφό σας και τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια δύσκολων περιόδων.
Η ανταλλαγή συναισθημάτων, η μη συνειδητοποίησή τους και η ανάλογη δράση είναι μέρος της μάθησης που δίνει μια σούπερ μαμά στα παιδιά της. Περισσότερο από το θεωρητικό πλαίσιο για όλο αυτό, τα παιδιά μπορούν να το βλέπουν κάθε μέρα μέσα από το παράδειγμα που δίνει η μαμά.


6. Αναγνωρίστε το ρόλο του μπαμπά


ζευγάρι αγκαλιά που κοιτάει τη θάλασσα - σούπερ μαμά
Μια σούπερ μαμά αναγνωρίζει και εκτιμά τον άνθρωπο που έδωσε ζωή στα παιδιά της.
Μοιραστείτε πράγματα με τον σύντροφό σας, είτε πρόκειται για κάποια οικιακή εργασία είτε για γονεϊκές υποχρεώσεις.
Σήμερα, έχει δημιουργηθεί εσφαλμένα μια εικόνα για μια μητέρα που μπορεί να κάνει τα πάντα, η οποία έχει ξεχάσει την ικανότητα της να δεχτεί την αγάπη και την υποστήριξη του ανθρώπου με τον οποίο μοιράζεται η ζωή.
Αν το ζευγάρι είναι χωρισμένο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά πρέπει να αποσυνδεθούν από τον πατέρα. Ακόμη και σε περιπτώσεις όπου ο πατέρας απουσιάζει και δεν εκπληρώνει τις ευθύνες του, μια σούπερ μαμά αποφεύγει να εμπνέει την πικρία ή το μίσος στα παιδιά. Τα προβλήματα της σχέσης μεταξύ ενός ζευγαριού δεν θα πρέπει να βλάψουν τις σχέσεις που έχουν με τα παιδιά τους.


7. Φροντίστε τον εαυτό σας

κόρη που βάφει τη μητέρα της
Πρέπει να φροντίζετε τα παιδιά σας, αλλά και τον εαυτό σας.
Για να είστε μια σούπερ μαμά και να είστε εντάξει με τις απαιτήσεις των αναπτυσσόμενων παιδιών, πρέπει να είστε σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά κατάλληλες. Μια καλή διατροφή και άσκηση είναι ουσιαστικής σημασίας.
Επίσης, αν θέλετε τα παιδιά σας να τρώνε υγιεινά και να ασκούν αυτή τη συνήθεια από μικρή ηλικία, ο καλύτερος τρόπος είναι να το κάνετε με το παράδειγμα σας. Εάν αισθάνεστε επιβεβαρημένοι με τις οικογενειακές σας ευθύνες ή δεν ξέρετε πώς να αντιμετωπίστε οποιαδήποτε από τις δύσκολες καταστάσεις που όλο αυτό συνεπάγεται, μην διστάσετε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.
Και η ψυχική και η συναισθηματική σας ισορροπία εξαρτάται επίσης από την ευημερία των παιδιών σας.

Μια τελική σκέψη για όλες τις σούπερ μαμάδες

Σούπερ μαμά δεν σημαίνει να είστε «εξαιρετικά δυναμική». Το ουσιαστικό μέρος μιας συνειδητής μητρότητας είναι να δεχτείτε και να αναγνωρίσετε ότι χρειάζεστε υποστήριξη και βοήθεια. Είναι το να να γνωρίζετε πότε είναι ώρα να υποχωρήσετε. Αυτή η αποδοχή και η αναγνώριση αντανακλά την αληθινή σας δύναμη να αναθρέψετε τα παιδιά σας.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις μητέρες που πρέπει να μεγαλώσουν μόνες τους τα παιδιά τους. Να θυμάστε: υπάρχει πάντα ένα χέρι βοηθείας, μια γιαγιά, ένας αδελφός ή μια αδελφή που μπορεί να σας δώσει την υποστήριξη που χρειάζεστε.
Τα παιδιά σας χρειάζονται τη φροντίδα και την καθοδήγησή σας για να αναπτυχθούν. Μια σούπερ μαμά αγαπά, στηρίζει, ενθαρρύνει, δείχνει κατανόηση και, με την πάροδο του χρόνου, αφήνει τα παιδιά της να ελέγχουν το πεπρωμένο τους και να ζουν σύμφωνα με τις δικές τους αποφάσεις.
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)