Ένα υπέροχο βίντεο για τη ΔΕΠ-Υ που πρέπει να δουν όλοι

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Το παρακάτω σύντομο βίντεο για τη ΔΕΠ-Υ είναι γαλλικής παραγωγής και δείχνει με πολύ γλυκό τρόπο κάποιες συμπεριφορές που συχνά παρουσιάζουν τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητας).

Αφηγείται την ιστορία μιας μικρής πασχαλίτσας η οποία ξεκινάει να πάει μία ήρεμη βόλτα με την οικογένειά της. Η βόλτα βέβαια κάθε άλλο παρά ήρεμη είναι, καθώς της τραβούν την προσοχή διάφορα ερεθίσματα από το περιβάλλον, και αποφασίζει να τα ακολουθήσει με απρόβλεπτα αποτελέσματα…

Όσοι έχετε παιδιά με ΔΕΠ-Υ στην οικογένειά σας ή στην τάξη σας, σίγουρα η πασχαλίτσα θα σας τα θυμίσει, καθώς κινείται υπερβολικά, διασπάται συνεχώς από διάφορα ερεθίσματα, διακόπτει και ενοχλεί πολλές φορές τους άλλους, αλλά όταν χρειάζεται να συγκεντρωθεί σε κάτι που κρίνει απαραίτητο, τα καταφέρνει μια χαρά.

Φυσικά, κάθε παιδί με ΔΕΠ-Υ είναι διαφορετικό και μπορεί να μη συμπεριφέρεται ακριβώς σαν την πασχαλίτσα. Παρ' όλα αυτά, το σίγουρο είναι ότι το βίντεο αυτό θα σας αφήσει με ένα μεγάλο χαμόγελο.





Περισσότερα θέματα Ειδικής Αγωγής εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)