Κυνήγι θησαυρού στο σχολείο με παιχνίδια Μαθηματικών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Πώς παίζεται;

Πρώτα απ' όλα το παιχνίδι αυτό είναι για κάθε τάξη του δημοτικού σχολείου. Παίζουν οι μαθητές ανά τάξη και χωρισμένοι σε 2 ομάδες ακολουθώντας κάποιες πολύ απλές οδηγίες.

ΟΔΗΓΙΕΣ:

  • Οι μαθητές χωρίζονται σε 2 ομάδες. Καλύτερα ας το κάνουν μόνοι τους γιατί έτσι θα θέλουν περισσότερο να συμμετάσχουν στις λύσεις των προβλημάτων και θα θεωρούν το παιχνίδι πιο "δίκαιο".
  • Η δασκάλα τους δίνει το πρώτο πρόβλημα.
  • Οι ομάδες λύνουν το πρόβλημα και πηγαίνουν στον πίνακα με τα στοιχεία.
  • Αφού συμβουλευτούν τον χάρτη για το σημείο που βρήκαν στον πίνακα και αφού σιγουρευτούν για την αντιστοιχία του στην πραγματική αυλή, τότε πηγαίνουν στο επόμενο σημείο όπου θα βρουν κρυμμένο το νέο πρόβλημα.
  • Η διαδικασία επαναλαμβάνεται ώσπου να βρουν το στοιχείο για το που είναι κρυμμένος ο θησαυρός.
Σημείωση: Σε όλη αυτή τη διαδικασία, η δασκάλα έχει στα χέρια της το φύλλο της διαδρομής των 2 ομάδων και ελέγχει τις λύσεις τους ώστε να μη βρεθούν σε λάθος σημείο και χάσουν χρόνο.

  • Η ομάδα που θα παραβεί τους κανόνες και κάνει "ζαβολιές" απλά ψάχνοντας τον θησαυρό στην αυλή, τιμωρείται με 10 λεπτά καθυστέρησης.



Τέλος με τις οδηγίες. Τώρα, εκτός από το αρχείο που θα κατεβάσετε, θα χρειαστείτε να φτιάξετε και έναν "πειρατικό" χάρτη της αυλής σας. Μπορείτε να τον κάνετε μαζί με τους μαθητές σας, αρχικά σε ομάδες και στη συνέχεια, επιλέγοντας τα καλύτερα στοιχεία κάνετε έναν τελικό χάρτη σε χαρτόνι κάνσον.





Για θησαυρό μπορείτε να κάνετε πολλά! Για μπαούλο χρησιμοποίησα ψυγειάκι θαλάσσης ντυμένο με καφέ χαρτόνι. Για θησαυρό μπορείτε να βάλετε από τα κλασικά χρυσά σοκολατένια νομίσματα, μέχρι σοκοφρετάκια, γλυφιτζούρια ή παγωτά! Μέσα στο μπαούλο μαζί με το θησαυρό μη ξεχάσετε να βάλετε σε ρολάκια και τα βραβεία για τους νικητές.





Κατεβάστε το αρχείο από εδώ.


Επιμέλεια: https://taximagiki.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)