Τεστ: Τι λέει για εσένα ο τρόπος που περπατάς;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ο τρόπος που περπατάμε μπορεί να αποκαλύπτει στοιχεία για τον χαρακτήρα μας; Όχι το περπάτημα σε μια συγκεκριμένη συνθήκη (π.χ. όταν βιάζεσαι, ή ενώ είσαι θυμωμένος) αλλά το χαλαρό, καθημερινό περπάτημά σου εκπέμπει μηνύματα που μπορεί να μην είχες προσέξει. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2017 και συνέδεσε τρόπους περπατήματος με τύπους προσωπικότητας.

Το στέλεχος



Αν περπατάς με μεγάλα, σίγουρα βήματα, με το κεφάλι ψηλά και το μυαλό βυθισμένο στις σκέψεις σου, κάπως σαν μεγαλοστέλεχος πολυεθνικής, είσαι καλός/η στην επίλυση προβλημάτων και προσηλωμένος/η στους στόχους σου, δίνεις όμως συχνά την εντύπωση απόμακρης, έντονης προσωπικότητας.

Ο/η πολιτικός



Περπατάς ζωηρά, με το κεφάλι ψηλά και τους ώμους προς τα πίσω, χωρίς να βιάζεσαι ή να κάνεις ιδιαίτερα μεγάλα βήματα. Με δυο λόγια, περπατάς σαν πολιτικός: Επιζητάς την αναγνώριση, απολαμβάνεις να μαθαίνεις καινούρια πράγματα, βαριέσαι όμως εύκολα. Έχεις αυτοπεποίθηση και απολαμβάνεις να μιλάς με κόσμο.

«Κι αν μου πέσει ο ουρανός στο κεφάλι;»



Τα βήματά σου είναι μικρά και προσεκτικά, το βλέμμα σου προσηλωμένο στο έδαφος –γιατί ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να παραμονεύει η επόμενη λακκούβα ή το επικίνδυνο σπάσιμο στο πεζοδρόμιο. Είσαι εσωστρεφής και διορατικός/η, μπορεί όμως να δίνεις την εντύπωση ανήσυχου και ευάλωτου ανθρώπου.

Χαλαράαα



Τα βήματά σου είναι χαλαρά, όπως και όλη η στάση του σώματός σου όταν περπατάς. Οι χειρονομίες σου είναι επίσης χαλαρές και ήσυχες, συχνά ακούς μουσική περπατώντας, αλλά ακόμα και όταν δεν, δίνεις την εντύπωση πως είσαι απορροφημένος/η στις σκέψεις σου. Είσαι είτε Θεσσαλονικιός/ά, είτε άνθρωπος που τα έχει βρει με τον εαυτό του και δεν υποφέρει από άγχη. Σε κάθε περίπτωση, σε θέλουμε για φίλο μας. Κι ας έχεις την τάση καμιά φορά να τεμπελιάζεις και να αναβάλλεις τις ευθύνες σου για «αύριο».

Ο/η σημαιοφόρος



Αν το περπάτημά σου απέχει ελάχιστα από το Ministry of Silly Walks (χέρια που κουνιούνται ρυθμικά, γοφοί που δεν βρίσκονται στη φυσική τους θέση, ώμοι επίσης) σου αρέσει να τραβάς την προσοχή. Δίνεις την εντύπωση του κατά τι εγωκεντρικού και αναξιόπιστου, έχεις όμως χαρισματική προσωπικότητα και σημαντικές αρχηγικές ικανότητες. Χρειάζεται μόνο να τιθασεύσεις κάπως την ανάγκη σου να τις επιδεικνύεις.

Ο σταυραετός



Αν περπατάς με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος σου (στα φυσιολογικά σου, όχι όταν είσαι θυμωμένος/η) είσαι εσωστρεφής και προτιμάς να είσαι ή και να ζεις μόνος/η. Σε όσους δεν σε ξέρουν, δίνεις την εντύπωση ανασφαλούς και ευάλωτου ανθρώπου που προσπαθεί να προφυλαχθεί από τον έξω κόσμο, οπότε οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγεις να περπατάς έτσι αν κυκλοφορείς μόνος/η βράδυ σε περιοχές που δεν ξέρεις καλά.

Ο αετός χωρίς φτερά



Καμπουριάζεις ελαφρώς ενώ περπατάς, τα βήματά σου είναι μικρά, και κατά κανόνα κοιτάς κάτω, όχι επειδή ανησυχείς μην πέσεις, αλλά επειδή θα ήθελες ιδανικά να αποφύγεις την οπτική επαφή με άλλους ανθρώπους. Είσαι ντροπαλός και εσωστρεφής, σκέφτεσαι διεξοδικά το καθετί πριν καταλήξεις σε μια απόφαση, κάνεις όμως σταθερές, βαθιές και ειλικρινείς σχέσεις με τους λίγους και εκλεκτούς ανθρώπους που θα επιλέξεις –αφού τριπλοτσεκάρεις, εννοείται.

Περισσότερα τεστ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)