Υπουργός Παιδείας: Δεν είναι σίγουρο ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στον ΑΝΤ1 ερωτηθείσα για το αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα επιστροφής των μαθητών στα θρανία αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα δήλωσε ότι «Δεν έχουμε όλα τα δεδομένα διαθέσιμα, ώστε να μπορέσουν να ληφθούν τελικές αποφάσεις για το αν σίγουρα θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα».

Στόχος να μην χαθούν η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά

Όπως είπε η Υπ. Παιδείας, πρώτος στόχος όλων πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και δη των παιδιών και κυρίως να μην χαθεί η σχολική χρονιά και η ακαδημαϊκή χρονιά.

Οι 3 εναλλακτικές του Υπουργείο Παιδείας για να καλυφθεί οι ώρες μαθημάτων που χάθηκαν

Η υπουργός αναφέρθηκε στα 3 σχέδια που επεξεργάζεται το Υπουργείο προκειμένου να καλυφθούν οι ώρες μαθημάτων που χάθηκαν, τονίζοντας ότι εξετάζονται οι εξής λύσεις:
    • Η επέκταση του σχολικού έτους
    • Η μείωση της ύλης
    • Η μετακίνηση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το μήνυμα σε όλους τους μαθητές της Γ Λυκείου

«Αυτό που λέω προς τα παιδιά της Γ’ Λυκείου και τους γονείς τους είναι ότι θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε ώστε η έναρξη των Πανελλαδικών να γίνει όσο πιο κοντά γίνεται στην ημερομηνία τους», δεσμεύθηκε η κ. Κεραμέως.
Η Υπ. Παιδείας αναφέρθηκε και στην θετική ανταπόκριση που βρίσκει από την εκπαιδευτική κοινότητα ανά την επικράτεια η εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)