Παιχνίδι BINGO για εξάσκηση στην προπαίδεια - Δωρεάν επιτραπέζιο για εκτύπωση

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0






Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γονείς, δάσκαλοι και παιδιά κατά τη διάρκεια της εκμάθησης της προπαίδειας. Σας προτείνουμε λοιπόν ένα ακόμα παιχνίδι για την εξάσκησή της, για την τάξη, την παρέα αλλά και την οικογένεια. Το BINGO είναι ένα γνωστό παιχνίδι και έχει πολλές παραλλαγές. Εμείς δημιουργήσαμε για εσάς 30 πίνακες ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε τάξη αλλά και στο σπίτι για να έχετε πολλές εναλλακτικές! Εμείς επιλέξαμε τα γινόμενα από τους πίνακες του 6, 7 και 8. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να δημιουργήσετε δικούς σας πίνακες συμπεριλαμβάνοντας και άλλα αποτελέσματα. Μην ξεχνάτε όμως να διορθώσετε και τις καρτέλες! 

Οδηγίες για την προπαίδεια παιχνίδι BINGO


Εκτυπώστε ΔΩΡΕΑΝ την αρχική σελίδα με τα γινόμενα και όσες από τις σελίδες με τις καρτέλες επιθυμείτε. Μπορείτε να κόψετε τα γινόμενα της πρώτης σελίδας, να τα ανακατέψετε και να τα φυλάξετε σε κάποιο κουτί για να παίξετε και άλλες φορές. Επιλέγετε ποιος θα κάνει «μάνα», θα λέει δηλαδή τα αρχικά γινόμενα της πρώτης σελίδας. Όλοι οι υπόλοιποι θα είναι οι παίκτες οι οποίοι θα πάρουν από μία καρτέλα με τα αποτελέσματα. 

propaideia-paixnidia-1 

Η «μάνα» διαλέγει το πρώτο γινόμενο και το λέει δυνατά στους υπόλοιπους. Οι παίκτες ψάχνουν στην καρτέλα τους το αποτέλεσμα του γινομένου και εάν το έχουν τοποθετούν πάνω του ένα κουμπί (ή ένα φασόλι, ή οποιοδήποτε αντικείμενο επιλέξετε!). Μόλις δημιουργήσει μία ολόκληρη σειρά από κουμπιά πρέπει να φωνάξει Bingo. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να γεμίσετε όλα τα τετραγωνάκια από την καρτέλα με τα αποτελέσματα, με κουμπιά. Ο πρώτος που θα τα καταφέρει είναι και ο νικητής του παιχνιδιού. Tips! Για να γίνει πιο ελκυστικό το παιχνίδι μπορείτε να ορίσετε κάποια ανταμοιβή για τον νικητή! Tips! Μπορείτε να κρύψετε το αποτέλεσμα από την καρτέλα με τα γινόμενα ώστε εάν η «μάνα» είναι κάποιο παιδί να θυμηθεί και εκείνο το σωστό αποτέλεσμα. Μπορεί είτε να το πει στους υπόλοιπους, είτε να ζητήσει από όποιον το θυμάται να το πει. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε και ένα είδος συνεργασίας μεταξύ των παιδιών. 


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ PDF ΑΠΟ ΕΔΩ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)