Υπουργός Παιδείας: Οι βασικές λύσεις για τις Πανελλαδικές είναι η παράταση του διδακτικού έτους και η μείωση της ύλης

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Εάν οι ειδικοί μας πουν  ότι δεν μπορούν οι διαγωνιζόμενοι να βρίσκονται στην ίδια τάξη, επειδή συνεχίζεται η πανδημία, μόνο τότε οι εξετάσεις θα γίνουν τον Σεπτέμβριο.
Αυτό ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στο ερώτημα “Ποιο είναι το ενδεχόμενο να έχουμε Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο;” στον ΑΝΤ1 στους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Π. Ρογγάκο .
Σε κάθε περίπτωση, είπε η υπουργός,  έχουμε λάβει μέτρα ακόμη και αν συνεχιστεί η πανδημία, και σημείωσε τα εξής:
  • Εάν οι ειδικοί μας πουν να γίνουν οι Πανελλαδικές κανονικά,στις καθιερωμένες ημερομηνίες,  όπως και ελπίζουμε,προφανώς θα υπάρχουν ειδικά μέτρα στις αίθουσες εξετάσεων, αν αυτό χρειαστεί. Έχουμε μεριμνήσει και γι' αυτό . Να υπάρχουν  πολύ λιγότεροι υποψήφιοι κλπ.
  • Εάν τα σχολεία μείνουν κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα  προφανώς θα προβούμε σε μείωση της ύλης προκειμένου να μπορέσουν οι υποψήφιοι να δώσουν κανονικά Πανελλαδικές. Είναι απόλυτη προτεραιότητα να  δώσουν τα παιδιά μας εξετάσεις.
  • Από πλευράς ύλης θα βρεθούν λύσεις, ώστε οι υποψήφιοι να δώσουν Πανελλαδικές και να μην παρατείνουμε ακόμη περισσότερο την αγωνία τους
  • Οι Πανελλαδικές πρέπει να γίνουν και το σχολικό έτος δεν θα χαθεί ούτε θα χαθούν οι Πανελλαδικές.  
  • Δεν θέλω να γίνουν οι Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μη γίνουν οι Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο.
  • Για τις ενδοσχολικές εξετάσεις περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών . Ως έχει αυτή τη στιγμή η απαγόρευση έχει μέχρι 27 Απριλίου. Θα μας πουν οι ειδικοί πώς και αν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία και αναλόγως θα πράξουμε.
  • Πάντως οι βασικές λύσεις που έχουμε είναι:
1ον η ενδεχόμενη παράταση του διδακτικού έτους και
2ον η μείωση της ύλης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)