Yπoυργός Παιδείας: Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι Πανελλαδικές να γίνουν τον Σεπτέμβριο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0






“ Αποκλείεται  τον Σεπτέμβριο να γίνουν οι Πανελλαδικές;”,  ήταν το ερώτημα δημοσιογράφου  στην τηλεόραση open  προς την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως.
Η απάντηση που έδωσε η Νίκη Κεραμέως ήταν: “Δεν αποκλείεται, αλλά επιδίωξή μας είναι να πάμε όσο το δυνατόν πιο κοντά γίνεται στην αρχική ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων”.
Η υπουργός Παιδείας το ξεκαθάρισε ότι “ σε κάθε περίπτωση όταν ανοίξουν τα σχολεία θα αναπληρωθούν όλες οι χαμένες διδακτικές ώρες”, κι εξήγησε πως:
Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα τα σχολεία είναι να ανοίξουν στις 26 Μαρτίου.
Με βάσει αυτά τα δεδομένα, εάν τα σχολεία μείνουν κλειστά για δύο, τρεις εβδομάδες, τα μέτρα αναπλήρωσης θα είναι ήπιας μορφής, δηλαδή:
Μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας σε 35 από 45 λεπτά.  
Περικοπή περιπάτων, εκδρομών κλπ.
Για αναστολή λειτουργίας των σχολείων μεγαλύτερης διάρκειας , πάνω από τρεις  εβδομάδες, θα πρέπει να σκεφτούμε άλλα μέτρα,όπως:
  • ενδεχομένως επέκταση σχολικού έτους
  • ενδεχομένως μείωση της ύλης
  • ενδεχομένως μια μετακίνηση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Σε ερώτηση εάν θα γίνουν μαθήματα και τα Σάββατα η υπουργός απάντησε “θα το δούμε”.
Για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία η Νίκη Κεραμέως είπε πως “Θα περιμένουμε τους ειδικούς να μας υποδείξουν “.
Πότε έληξαν τα μαθήματα το περσινό σχολικό έτος
Πέρσι τα μαθήματα έληξαν:
α. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.
β. Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.
Το περσινό πρόγραμμα των  Πανελλαδικών
Πέρσι οι  Πανελλαδικές Εξετάσεις άρχισαν   για τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις 7 Ιουνίου και των ΕΠΑΛ 6 Ιουνίου.
Οι προαγωγικές εξετάσεις
Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α ́ και Β ́ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ ́ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ ́ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων των μαθητών/τριών που απουσίαζαν δικαιολογημένα, διεξήχθηαν από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.
Οι εξετάσεις της ειδικής εξεταστικής περιόδου διενεργήθηκαν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
Στο Γυμνάσιο
Οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις πέρσι διεξήχθησαν  από την Πέμπτη 30 Μαΐου  έως την Πέμπτη 6 Ιουνίου.
Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί   επιδίδονταν  στους κηδεμόνες των μαθητών κατά το διάστημα από 29 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2019, σε ημερομηνία που έκρινε κάθε σχολική μονάδα.
Στα Δημοτικά
Σύμφωνα  με το Προεδρικό Διάταγμα για την “Οργάνωση και λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολειών” η  διδασκαλία των μαθημάτων    λήγει στις 15 Ιουνίου  .
Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)