Μέρα παρά μέρα τα μαθήματα στο σχολείο - 12 Ιουνίου λήγει το διδακτικό έτος - Δεν θα γίνουν ενδοσχολικές και απολυτήριες εξετάσεις - 15 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές - Έναρξη της νέα σχολικής χρονιάς την 1η Σεπτεμβρίου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
1










Επαναλειτουργία σχολείων: Εκ περιτροπής μαθήματα, παράταση σχολικού έτους, έναρξη της σχολικής χρονιάς την 1η Σεπτεμβρίου
Στις 15 Ιουνίου ορίζεται η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών για τα Γενικά Λύκεια και η 16η Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια.
Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επαναλειτουργία των σχολείων περιλαμβάνει εκ περιτροπής μαθήματα Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή και Τρίτη - Πέμπτη για τους μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων, παράταση του σχολικού έτους έως τις 12 Ιουνίου, έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς την 1η Σεπτεμβρίου. Κλειστά παραμένουν και τα ειδικά σχολεία. 
Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή περίπτωση ατόμου που νοσεί), αλλά και η ειδική μέριμνα για τους για τους εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας.
Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου, στις 18 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Πρώτης & Δευτέρας Λυκείου, και του Γυμνασίου, ενώ τα νηπιαγωγεία και δημοτικά παραμένουν κλειστά τουλάχιστον έως την 1 Ιουνίου.
Πανεπιστήμια
Για την Ανώτατη Εκπαίδευση: Συνεχίζεται κανονικά η εξ αποστάσεως διδασκαλία, και με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρωθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο. Από την 25η Μαΐου, θα υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται δια ζώσης εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις. Επαναλειτουργία εστιών για φοιτητές κλινικών/εργαστηριακών ασκήσεων. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν. Αναμένεται έκδοση οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής αναφορικά με πτυχές του τρόπου διεξαγωγής τους. Το ακαδημαϊκό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί κανονικά.
Τα φροντιστήρια, αυτά θα ακολουθήσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας, δηλαδή τα τμήματα της Γ’ Λυκείου ξεκινούν στις 11 Μαΐου, ενώ τα τμήματα της Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών επανεκκινούν στις 18 Μαΐου. Υπάρχει ωστόσο ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. έπρεπε να ντρέπονται ... πειραματόζωα μας έχουν κάνει ... μόνο η τρίτη λυκείου έπρεπε να επανέλθει ώστε να καταστεί εφικτή η ομαλή και ασφαλής - σύμφωνα με τους δικούς τους όρους και περιορισμούς επανένταξή τους ώστε να οδηγηθούν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να δοθεί ένα τέλος σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς : μαθητές , γονείς , εκπαιδευτικούς ... το έλα να δεις θα ΄γίνει με τις ασαφείς οδηγίες τους...΄τι σημαίνει για παράδειγμα " συνίσταται η τηλεκπαίδευση ;;;" ή επιβάλλεται ή όχι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου