Υπουργός Παιδείας: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία μετά το Πάσχα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




"Εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης  της απαγόρευσης  λειτουργίας των σχολείων για κάποιο διάστημα και μετά το Πάσχα".
Αυτό δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ τόνισε τα εξής:
  • Σε αυτή την κρίση ακούμε από την πρώτη στιγμή τους ειδικούς. Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμη αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων.
  • Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία αναστολή λειτουργίας των σχολείων μέχρι το Πάσχα και εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης  της αναστολής λειτουργίας για κάποιο διάστημα.
  • Είμαι σε τακτική επαφή με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Υπάρχουν θεσμοθετημένα όργανα. Οι ειδικοί αξιολογούν τα νέα δεδομένα και μας συμβολεύουν πριν από την όποια απόφαση.
  • Αυτούς συμβουλευόμαστε ως Κυβέρνηση, πριν από όποια απόφαση.
  • Ας περιμένουμε τις  συστάσεις τους αναφορικά με το πότε μπορούμε να επανέλθουμε σταδιακά σε μια κανονικότητα  αναφορικά και με την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Ο κ. Τσιόδρας με τον οποίο εγώ συνομιλώ σε καθημερινή βάση είναι αισιόδοξος,.τιθ
  • Οι οδηγίες που έχω αυτή τη στιγμή  είναι ότι θα πάμε σταδιακά σε κάποια ομαλότητα. Η γενική κατεύθυνση είναι ότι είμαστε αισιόδοξοι.
Τις επόμενες ημέρες η Εξεταστέα Ύλη
“Έχω δηλώσει ότι υπάρχει προσανατολισμός μείωσης της ύλης  η οποία πιθανόν να ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να αφαιρέσουμε το άγχος από τα παιδιά”, δήλωσε η υπουργός Παιδείας σχετικά με την εξεταστέα ύλη των υποψηφίων για τα ΑΕΙ.  
Σταθερή επιδίωξή μας, επανέλαβε η Νίκη Κεραμέως,  είναι οι  Πανελλαδικές να γίνουν  όσο πιο κοντά γίνεται  στον Ιούνιο, δηλαδή  στις καθιερωμένες ημερομηνίες  έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων και σημείωσε:
  • Η μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι τα παιδιά της Γ Λυκείου  γιατί υπάρχουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις βάσει των οποίων πρέπει να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο.
  • Αν δεν είμαστε σίγουροι ότι προστατεύεται η  δημόσια υγεία προφανώς και  δεν θα προβεί κανείς σε καμία ενέργεια η οποία δεν ταυτίζεται απόλυτα με αυτόν το στόχο.
  • Στόχος μας είναι   να μειώσουμε όσο το δυνατόν την αναστάτωση των μαθητών  όλων των τάξεων τόσο του Γυμνασίου όσο και του Λυκείου.
 Δίδακτρα
Η υπουργός Παιδείας σχετικά με τα δίδακτρα στις ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης, είπε πως η ΚΥΑ θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο το πρωί.
Η ΚΥΑ, τόνισε , θα προβλέπει στήριξη των εργαζομένων , των ιδιοκτητών και των οικογενειών.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)