Δείτε online 3 παιδικές και 1 εφηβική παράσταση από το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0







To Θέατρο του Νέου Κόσμου θέλοντας να συμβάλλει στην ψυχαγωγία των παιδιών τώρα που #ΜένουμεΣπίτι, διαθέτει εντελώς δωρεάν για να τις παρακολουθήσετε online, 3 αξιόλογες παιδικές παραστάσεις (2 εκ των οποίων είναι από το Θέατρο για παιδιά σε νοσοκομεία και ιδρύματα) και μια 1 εφηβική.
Οι παιδικές παραστάσεις είναι αυτές
Τέσσερις αχτίδες συν μία ή Το μεγάλο μπλουμ του Μπρίλη 
Ο Μπρίλης, το τολμηρό μικρό αστεράκι, γεννιέται σ’ έναν μακρινό γαλαξία. Του λείπει όμως η μία του αχτίδα. Αυτό δεν τον εμποδίζει να δραπετεύσει απ’ την ουράνια κούνια του και να βουτήξει στο άγνωστο. Σ’ αυτό το ταξίδι συναντάει περίεργα όντα, παράξενους κόσμους, μέχρι που καταλήγει στο βυθό της θάλασσας! Εκεί γίνεται φίλος με τον Αστερία, που είναι μακρινός του ξάδερφος, και με τον Μέμο, το αστείο χταποδάκι. Αυτοί οι δύο φίλοι θα του προσφέρουν ό,τι πολυτιμότερο: ελπίδα για ζωή και μια καινούργια αχτίδα! Ο Μπρίλης επιστρέφει στον γαλαξία του πιο δυνατός από ποτέ κι έτοιμος για νέες περιπέτειες.
Το κείμενο μιλάει για την ελπίδα και την επιμονή χωρίς όρια: ότι όλα είναι δυνατά, φτάνει να μη χάνει κανείς το κουράγιο του, κι ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν και να σταθούν στο πλάι μας με χαμόγελο.
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Παίζουν: Ντίνη Ρέντη, Ευρυδίκη Σαμαρά, Παναγιώτης Λάρκου

Ξημερώνει
Ένας μικρός σκίουρος πέφτει για ύπνο στο μαλακό του κρεβάτι, στη ζεστή φωλιά του. Ξαφνικά, μ’ έναν τρόπο μυστηριώδη, βρίσκεται στην άλλη άκρη του δάσους! Πώς θα βρει το δρόμο να γυρίσει πίσω μέσα στη νύχτα; Ευτυχώς θα συναντήσει όχι μόνο κινδύνους, μα και φίλους πρόθυμους να τον βοηθήσουν, με πρώτη και καλύτερη μια πυγολαμπίδα. Ο μικρός σκίουρος είναι χαριτωμένος, πεισματάρης κι επίμονος, επιρρεπής στις γκάφες, αλλά και έτοιμος να μάθει από τα λάθη του. Θα καταφέρει να φτάσει στο μαλακό του κρεβάτι κοντά στο χάραμα, την ώρα ακριβώς που… ξυπνά! Όλη η περιπέτειά του ήταν ένα κακό όνειρο. Κι ακόμα και το χειρότερο όνειρο κάποτε τελειώνει, γιατί πάντα ξημερώνει.
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Παίζουν: Ντίνη Ρέντη, Κατερίνα Μαούτσου, Μάνος Στεφανάκης

«Ως την άκρη του κόσμου»
Τι γίνεται όταν το σπίτι σου, οι αγαπημένοι σου, οι φίλοι σου, ο κόσμος όπως τον ήξερες έχουν χαθεί; Τότε θα κάνεις τα πάντα για να τα φέρεις πίσω. Θα περπατήσεις, θα τρέξεις, θα κολυμπήσεις, θα παλέψεις κι αν χρειαστεί θα φτάσεις ως την άκρη του κόσμου.
Εφηβική παράσταση
Φάουστ… Εγώ μέσα στον κόσμο που ζω
Μετά την ουτοπία μιας δίκαιης πολιτείας, όπως την προτείνει ο Αριστοφάνης στους Όρνιθες, τον αναγεννησιακό άνθρωπο μέσα σε ένα σύμπαν άπειρων πιθανοτήτων και μεταμορφώσεων, όπως το περιγράφει ο Σαίξπηρ στο΄Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, έρχεται ο Φάουστ με την επιστημονική έκρηξη του διαφωτισμού, όπου ο άνθρωπος αρχίζει να εξηγεί με τη σκέψη του πολλά από τα φυσικά φαινόμενα του κόσμου γύρω του.
Αυτό όμως του δημιουργεί ένα πολύ ‘εφηβικό’ υπαρξιακό άγχος: ποιός είμαι, τι θέλω, τι μου ταιριάζει, τι συνέπειες έχω, τι είναι η ευτυχία και τι τίμημα έχει; Το ερώτημα που θέτει ο Φάουστ είναι διαρκείας, και απασχολεί τον άνθρωπο σε όλες τις ηλικίες: τι θέλω να είμαι μέσα στον κόσμο που ζω. Στη σκηνή οι 5 νέοι ηθοποιοί της ομάδας 4frontal, σαν μια ροκ μουσική μπάντα, με τα υλικά του θεάτρου και της μουσικής, επιχειρούν να απαντήσουν, μέσω της ιστορίας ενός ανθρώπου που θέλησε να γνωρίσει τον κόσμο και το πλήρωσε με την ίδια του την ψυχή…
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Απόστολος Κουτσιανικούλης, Ελένη Κουτσιούμπα, Αριστέα Σταφυλαράκη.




Περισσότερες θεατρικές παραστάσεις εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)