Υφυπουργός Παιδείας: Το σχέδιο για τον τρόπο εξέτασης των φοιτητών στα Πανεπιστήμια

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0






Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την εξεταστική των φοιτητών στα Πανεπιστήμια ανακοίνωσε σήμερα ο υφ. Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ,  Β. Διγαλάκης , μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα ο  υφ. Παιδείας είπε τα εξής:
Εξ αποστάσεως μαθήματα: Τα μαθήματα που γίνονται εξ αποστάσεως τώρα, που είναι κυρίως θεωρητικά μαθήματα, διαλέξεις, θα συνεχίσουν και θα ολοκληρωθούν με αυτόν τον τόπο
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μαζέψουμε πίσω τους φοιτητές  στα αμφιθέατρα.
Εργαστήρια: Από 25 Μαΐου θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια για να γίνουν εργαστήρια κλινικές ασκήσεις.
Εξ αποστάσεως εξέταση: Η  εξεταστική όπου μπορεί θα γίνει μέσω μιας εργασίας  στο σπίτι σε συνδυασμό με μια προφορική  εξ αποστάσεως εξέταση. Αυτό το προτείναμε στα Πανεπιστήμια να το χρησιμοποιήσουν όπου αυτό είναι δυνατόν .
Καταλαβαίνεται ότι τα μαθήματα που έχουν  μικρό αριθμό φοιτητών για παράδειγμα , κάτι τέτοιο (εξ αποστάσεως εξέταση) μπορεί να γίνει.
Σε μαθήματα που έχουν μεγάλο αριθμό φοιτητών κάτι τέτοιο δεν μπορεί  να γίνει
Όπου είναι απαραίτητο θα γίνει εξέταση με φυσική παρουσία   και αυτό θα γίνει με βάσει  τα μέτρο που θα μας εισηγηθεί  η αρμόδια Επιτροπή του ΕΟΔΥ .
Βάσει νόμου ο κάθε καθηγητής είναι αρμόδιος το πώς θα αξιολογήσει τους φοιτητές του από κει και πέρα όπου απαιτείται εξέταση με φυσική παρουσία θα υπακούσουν υποχρεωτικά  στα μέτρα τα οποία θα ορίσει η Επιτροπή  του ΕΟΔΥ.
Αυτά τα μέτρα θα αφορούν πόσοι φοιτητές  θα μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια αίθουσα , σε ένα αμφιθέατρο  και πόσο θα είναι και η διάρκεια της εξέτασης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)