Θύελλα αντιδράσεων από τους εκπαιδευτικούς για το live streaming του μαθήματος: "Αντισυνταγματική, παράνομη και παραβίαση εγχώριων και διεθνών συνθηκών" χαρακτηρίζει την απόφαση η ΟΙΕΛΕ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0









Το ζήτημα της ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος σε Γυμνάσια και Λύκεια όταν ξεκινήσουν τα μαθήματα ώστε να μην «χάσουν» επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία οι μαθητές που δεν θα επιστρέψουν στις αίθουσες κάνοντας χρήση της βεβαίωσης των γονιών τους περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι ή περίπτωση ατόμου που νοσεί, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στους καθηγητές του δημόσιου σχολείου όσο και του ιδιωτικού.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αρνούνται τη live μετάδοση του μαθήματος

H ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος) με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει τη δυσαρέσκειά της και προειδοποιεί ότι αν αυτή η πρακτική εφαρμοστεί από τα ιδιωτικά σχολεία θα προσφύγει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Η παραφιλολογία περί απευθείας μετάδοσης μαθημάτων μέσω καμερών, η οποία είναι αντισυνταγματική, παράνομη και παραβιάζει εγχώριες και διεθνείς συνθήκες όπως έχουμε ήδη επισημάνει, έδωσε την ευκαιρία σε ορισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να στήσουν ανάλογες υποδομές μέσα στις τάξεις.

Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας στο πικρό ιστορικό παρελθόν της επιχείρησης «παρακολούθησης» των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσω οπτικοακουστικών μέσων, με στόχο το φρονηματισμό και τον εκφοβισμό τους. Δυστυχώς, με την αφορμή της συγκυρίας, κάποιοι ετοιμάστηκαν να μετατρέψουν τις αίθουσες των σχολείων σε στούντιο realityshow.

Η ΟΙΕΛΕ δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί καμιά διαδικασία απευθείας μετάδοσης που παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών και καταργεί την ιδιωτικότητα της μαθησιακής διαδικασίας. Θα προσφύγει, δε, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για οποιοδήποτε εκπαιδευτήριο προβεί σε τέτοιες πρακτικές. Καλούμε, δε, τους συναδέλφους και τους γονείς να καταγγείλουν στην Ομοσπονδία μας κάθε προσπάθεια ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων.

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)