Ανθρώπινα πειράματα που ξεπερνούν τη λογική

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0







Πειράματα που έγιναν με το άλλοθι της επιστήμης. Η ιατρική επιστήμη και έρευνα, έχει επιτύχει τρομερές ανακαλύψεις, και έχει σημειώσει τρομακτική πρόοδο στη θεραπεία, πρόληψη και αντιμετώπιση ποικίλων ασθενειών και ιατρικών προβλημάτων. Σπάνια αναρωτιέται κανείς πως επετεύχθη αυτή η πρόοδος και το «κόστος» αυτής της εξέλιξης. Οι περισσότεροι από εμάς ίσως αγνοούν ότι δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου η ιατρική επιστήμη δοκίμασε πάνω στο ίδιο είδος το οποίο ήταν ταγμένη να υπηρετεί και να βοηθά – δηλαδή το ανθρώπινο είδος τις ανακαλύψεις  της. Δυστυχώς, δεν είναι μακριά η εποχή που η ανθρώπινη ζωή δεν είχε αξία. Κρατούμενοι, ασθενείς, ομοφυλόφιλοι και μικρά παιδιά έχουν γίνει πειράματα που δεν αντέχει ο ανθρώπινος νους στο βωμό της επιστήμης.

Τα Πειράματα των Ναζί

Πηγή εικόνας: newsbeast.gr
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το Γερμανικό Ράιχ έκανε πολλά πειράματα πάνω στο ανθρώπινο είδος για να αποδείξει τις ιδεολογίες του Τρίτου Ράιχ  ή για να αποκτηθεί η γνώση που θα βοηθούσε το ναζιστικό στρατό να  ανταποκρίνεται καλύτερα σε συνθήκες μάχης,που διαβάζοντας για αυτά σε κάνουν να ντρέπεσαι που είσαι άνθρωπος.
Ο Dr. Josef Mengele, γιατρός στο Άουσβιτς έμεινε στην ιστορία για τα κτηνώδη πειράματα που έκανε, ο οποίος δοκίμασε τις θεωρίες του σε περισσότερα από 1.500 ζεύγη διδύμων, με μόνο 200 από τα 3.000 παιδιά να επιβιώνουν από τις «έρευνές» του. Το 1942, η Luftwaffe επίσης γιατρός στο Άουσβιτς διεξήγαγε μια σειρά από πειράματα για την υποθερμία, υποβάλλοντας τα υποκείμενα (τους κρατουμένους) να μένουν στο ψύχος και  στα παγωμένα νερά για ώρες, με θανατηφόρες επιπτώσεις.
Επίσης, από τον Ιούλιο του 1942, έως τον Σεπτέμβριο του 1943, οι Ναζί ερεύνησαν εξονυχιστικά την αποτελεσματικότητα της ουσίας σουλφοναμίδης, ενός συνθετικού μικροβιακού παράγοντα. Προσπαθούσαν να βρουν αντιβακτηριδιακές θεραπείες για τους στρατιώτες που τραυματίζονταν στον πόλεμο. Γι αυτό τον λόγο,
πλήγωναν τα θύματά τους και τα μόλυναν κατόπιν με βακτήρια, όπως ο στρεπτόκοκκος και ο τέτανος, αλλά και κομμάτια γυαλιών, χορηγώντας ταυτόχρονα σουλφοναμίδη και άλλες ουσίες για να καθοριστεί η αποδοτικότητά τους ως θεραπευτικά μέσα.

Η Μονάδα 731

Το πρόγραμμα «731» εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Κινεζο-Ιαπωνικού Πολέμου (1937-1945) και συνεχίστηκε σε όλο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κατά την διάρκεια αυτού  έγιναν τα φρικτότερα εγκλήματα πολέμου που έγιναν ποτέ  στην ιστορία των ιαπωνικών δυνάμεων.

Ο διοικητής Shiro Ishii, και οι υπεύθυνοι της πειραματικής δοκιμασίας στη Μονάδα 731 πραγματοποιούσαν πειράματα που περιλάμβαναν: ανατομία ζωντανών ανθρώπων (ακόμα και σε εγκύους, οι οποίες μάλιστα κυοφορούσαν τα παιδιά των ίδιων των «γιατρών», μέσω βιασμών), ακρωτηριασμό ανθρώπινων μελών και επανακόλληση τους σε άλλα μέρη του σώματος, ψύξη και απόψυξη ανθρώπινων σωμάτων, αλλά και χρήση των φυλακισμένων ως ζωντανές μαρτυρίες στη δράση χειροβομβίδων και φλογοβόλων. Ηθελημένη μόλυνση των αιχμαλώτων πολέμου με βιολογικούς παράγοντες (μασκαρεμένους ως εμβόλια) για να μελετηθούν οι συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πηγή εικόνας: mentality10.com
Ο διοικητής της μονάδας, ο Shiro Ishii πήρε χάρη από τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής της Ιαπωνίας στο τέλος του πολέμου και δεν πέρασε ούτε λεπτό στη φυλακή για τα κακουργήματά του, μέχρι και τον θάνατό του σε ηλικία 67 ετών.

Η Έρευνα για τη Σύφιλη

Η «Tuskegee Syphilis Study», ήταν μια συνεχόμενη κλινική δοκιμασία που διενεργήθηκε από το 1932-1972 στο Tuskegee της Αλαμπάμα, στην οποία 399 ασθενείς από τη νόσο (και άλλοι 201 υγιείς άνθρωποι για την ομάδα ελέγχου), όλοι τους φτωχοί αφρο-αμερικανοί εργάτες, αντιμετωπίστηκαν κυριολεκτικά από τους γιατρούς ως ινδικά χοιρίδια.
Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δεν ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγίειας του, τους είπαν απλώς ότι έχουν «κακό αίμα» και τους δελέασαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα με δωρεάν αγωγές, δωρεάν μεταφορές στην κλινική, δωρεάν γεύματα, ακόμα και ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση θανάτου.
πειράματα
Πηγή εικόνας: culturacolectiva.com
Το 1932, η  θεραπεία της σύφιλης ήταν τοξική και επικίνδυνη και το πείραμα είχε σκοπό να καθορίσει ακριβώς αυτό: αν όντως η αγωγή ήταν δηλαδή αποτελεσματική. Για τον λόγο αυτό, πολλοί από τους συμμετέχοντες δεν έλαβαν πραγματική θεραπεία (παρά μόνο placebo αγωγή), στην προσπάθεια να καταγραφούν οι θανατηφόρες συνέπειες της νόσου. Μέχρι το τέλος της έρευνας, μόνο 74 από τους 399 ασθενείς ήταν ακόμα στη ζωή.

Οι Θεραπείες Αποστροφής

Κατά την διάρκεια του Απαρτχάιντ, οι νοτιοαφρικανικές δυνάμεις  ανάγκασαν τους λευκούς ομοφυλόφιλους στρατιώτες και των δύο φύλων να υποβληθούν σε «σεξουαλική αλλαγή» κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.   Το πείραμα της σεξουαλικής αλλαγής, περιλάμβανε χημικό ευνουχισμό, ηλεκτροσόκ, με τον αριθμό των ανθρώπων που υποβλήθηκαν στην αποτρόπαιη μέθοδο να φτάνει τους 900, από το 1971-1989.
πειράματα
Πηγή εικόνας: newsbeast.gr
Τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας μεταβλήθηκαν σε κολαστήρια, με το απόρρητο πρόγραμμα να προσπαθεί να εξαλείψει την ομοφυλοφιλία από τη στρατιωτική θητεία. Οι ύποπτοι για ομοφυλοφιλικές τάσεις σύρονταν βιαίως  και κλείνονταν σε στρατιωτικά ψυχιατρεία, σε αυτούς που δεν μπορούσαν να “θεραπευτούν” με φάρμακα υποβάλλονταν σε θεραπείες αποστροφής: ορμονοθεραπείες, βαριά ηλεκτροσόκ και άλλες ριζοσπαστικές «ψυχιατρικές» μεθόδους, που περιλάμβαναν χημικό ευνουχισμό του στρατιωτικού ή ακόμα και εγχειρίσεις αλλαγής φύλου. Ο επικεφαλής των φρικτών μεθόδων αποστροφής Dr. Aubrey Levin ζει σήμερα στην Αυστραλία και είναι αξιοσέβαστο μέρος της παγκόσμιας ψυχιατρικής κοινότητας.(!)

Φρειδερίκος ο Β’: Ένας αδίστακτος σαδιστής

Ο Φρειδερίκος ο Β’, υπήρξε αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας τον 13ο αι. μ. Χ, έμεινε στην ιστορία για τα ειδεχθή πειράματα του πάνω σε ανθρώπους.
Τα αμίλητα παιδιάΠροκειμένου να μάθει ποια γλώσσα μιλούσαν ο Αδάμ και η Εύα στον Κήπο της Εδέμ, ανέθρεψε παιδιά σε απομόνωση και χωρίς καμία αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους, προκειμένου να ερευνήσει τις απαρχές της ανθρώπινης ομιλίας. Τα παιδιά τα φρόντιζαν βρεφοκόμοι, αλλά είχαν διαταγές μόνο να τα πλένουν και να τα ταΐζουν χωρίς να τους μιλάνε ποτέ. Τα παιδιά ποτέ δεν μίλησαν και πέθαναν  χωρίς να γνωρίσουν την αγάπη και μια  στοιχειώδη επαφή.
Η ψυχή φεύγει από το σώμα με το θάνατο;
Ο ηγεμόνας διέταξε να σφραγίσουν έναν αιχμάλωτο μέσα σε ένα ξύλινο βαρέλι χωρίς τροφή και νερό, μέχρι που τελικά ο άτυχος άνδρας πέθανε βασανιστικά. Λίγο προτού ξεψυχήσει, άνοιξαν στο βαρέλι μια τρύπα για να διαπιστώσουν αν η ψυχή του θα άφηνε το σώμα του.
Η διαδικασία της χώνεψης
Ο Φρειδερίκος διέταξε να ετοιμάσουν το ίδιο ακριβώς γεύμα για δύο φυλακισμένους. Αφού έφαγαν, έστειλε τον έναν για κυνήγι και είπε στον δεύτερο να κοιμηθεί για να χωνέψει το πλούσιο δείπνο του. Ο αυτοκράτορας,  το έκανε αυτό γιατί ήθελε να ερευνήσει τα διαφορετικά αποτελέσματα της άσκησης και του ύπνου κατά τη διαδικασία της χώνεψης. Μερικές ώρες μετά αφότου οι άνδρες είχαν ολοκληρώσει αυτό που έπρεπε να κάνουν, διέταξε να τους σκοτώσουν και να τους ξεκοιλιάσουν για να εξετάσει και να συγκρίνει το περιεχόμενο του στομαχιού τους.

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο:

Τα 10 χειρότερα πειράματα που έγιναν σε ανθρώπους. Ανακτήθηκε από https://www.mixanitouxronou.gr/ta-10-chirotera-piramata-pou-eginan-se-anthropous/
Ανθρώπινα πειράματα που ξεπερνούν τη λογική. Ανακτήθηκε από https://www.newsbeast.gr/world/arthro/486013/anthropina-peiramata-pou-xepernoun-ti-logiki
Γιόζεφ Μένγκελε: Η καταδίωξη του «Αγγέλου του Θανάτου» του Άουσβιτς και το πέρασμα του από την Ελλάδα. Ανακτήθηκε από https://www.maxmag.gr/politismos/istoria/giozef-mengkele-katadioxi-tou-angelou-tou-thanatou-tou-aousvits-ke-perasma-tou-apo-tin-ellada/
Κυριακή Δαρζάνου, https://www.maxmag.gr
Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)