Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων από τις αίθουσες των σχολείων

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
1









Με τις ψήφους των Βουλευτών της ΝΔ ψηφίστηκε σήμερα λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που κατέθεσε  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  στο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, που προβλέπει εκτενέστερο θεσμικό πλαίσιο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ιδιαίτερα, δε, τώρα με τη σταδιακή επαναλειτουργία σχολείων, με δυνατότητα για κάποιους μαθητές να απουσιάζουν για συγκεκριμένους λόγους .
Παρόν ψήφισαν οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής και Οχι οι Βουλευτές  του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του Μέρα 25. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν απο τη Βουλή για το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό.
Ειδικότερα, με την τροπολογία που ψηφίστηκε ορίζεται , όπως είχε αναγγελθεί, η δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας σε μαθητές που συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε μαθητές που συμμετέχουν εξ αποστάσεως, σε περίπτωση επιδημικής νόσου.
Επιπλέον, προβλέπεται, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, η δυνατότητα συνολικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για όσο διαρκεί η έκτακτη ή απρόβλεπτη συνθήκη (π.χ. σε περίπτωση φυσικών καταστροφών).
Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει  ότι η διάταξη συντάχθηκε μετά από διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Η ίδια τροπολογία ρυθμίζει εκτενέστερα το πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα μπορούν να τη λάβουν, κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του προϊσταμένου τους, ήτοι του διευθυντή.


Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Πόσα ηθικά και κοινωνικά θέματα κρύβονται πίσω από αυτό! Η ελευθερία θυσιάζεται σιγά σιγά στο βωμό του φόβου και της τρομοκρατίας. Λύκοι με προβιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου