Νισύριο, ο οργανισμός στη Νίσυρο που μετρατρέπει τα πλαστικά σκουπίδια σε πρώτη ύλη

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Ο ΝΙΣΥΡΙΟ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εστιάζει στη δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος διαβίωσης στη Νίσυρο. Με πυρήνα του ΝΙΣΥΡΙΟ την τοπική κοινότητα, στοχεύουμε στην ανάπτυξη και στήριξη καινοτόμων εγχειρημάτων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μέσω της συμμετοχής σε κοινωνικές-πολιτιστικές δράσεις.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ 

Βασικός στόχος αποτελεί η ανακύκλωση πλαστικών απορριμμάτων. O ΝΙΣΥΡΙΟ σκοπεύει να μετατρέψει το πρόβλημα της καύσης του πλαστικού σε θετικό συστατικό της ζωής του νησιού τόσο μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όσο και της αναζήτησης δημιουργικών και βιώσιμων πρακτικών για την επαναχρησιμοποίηση και εναλλακτική χρήση του πλαστικού. Διατηρώντας τη φύση φυσική!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το πρόβλημα προκύπτει από την έλλειψη πηγών πόσιμου νερού στο νησί, αναγκάζοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό. Εξαιτίας των υψηλών επίπεδων συγκέντρωσης πλαστικών απορριμμάτων, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το επείγον ζήτημα της διαχείρισής τους.

Στόχος είναι να φέρουμε κοντά τα μέλη της τοπικής κοινότητας να αναπτύξουμε κοινό τρόπο σκέψης και να δημιουργήσουμε ένα καθαρότερο περιβάλλον διαβίωσης μέσω βιώσιμων πολιτιστικών πρακτικών. Προσεγγίζοντας το πλαστικό ως ένα νέο πόρο, θα εμπλέξουμε ειδικούς για την ανεύρεση τρόπων αξιοποίησης του.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)