Κωφεύει στις κραυγές των φοιτητών η Κεραμέως - Συνεχίζει να τους απαγορεύει την πρακτική, ενώ έχει ανοίξει τα σχολεία!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Για συνέχιση του εμπαιγμού και του παραλογισμού κάνουν λόγο οι φοιτητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι με τις αντιφατικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνό τους!

Πιο συγκεκριμένα, ενώ το Υπουργείο Παιδείας έχει ανοίξει τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων, απαγορεύει την πρακτική διά ζώσης μέχρι τουλάχιστον τις 25 Ιανουαρίου, μία απόφαση που την ανανεώνει κάθε εβδομάδα από τον Νοέμβριο!

Μάλιστα, ο εμπαιγμός των φοιτητών γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, καθώς το Υπουργείο επιτρέπει την πρακτική εξ αποστάσεως, η οποία όμως πλέον δεν πραγματοποιείται, αφού τα σχολεία είναι ανοιχτά και κάνουν μαθήματα μόνο διά ζώσης! Για τους φοιτητές της Ειδικής Αγωγής δε, ο εμπαιγμός είναι ακόμα μεγαλύτερος, αφού τα Ειδικά Σχολεία δεν έκλεισαν ποτέ και ήδη από τον Νοέμβριο βρίσκονται αποκλεισμένοι από την ολοκλήρωση των σπουδών τους!

Το θέμα λαμβάνει διαστάσεις επικίνδυνες για την ακαδημαϊκή πορεία πολυάριθμων φοιτητών και λύνεται πολύ απλά με την άρση της απαγόρευσης διά ζώσης πρακτικής εξάσκησης για τα σχολεία που είναι ανοιχτά (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων). Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει αμέσως να παίζει με την ψυχολογία των φοιτητών και να δώσει λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιουργεί!




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)