Ποίηση για μαθητές Λυκείου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Η συνεξέταση Γλώσσας - Λογοτεχνίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις απαιτεί τη συστηματικότερη επαφή των παιδιών με την ποίηση. 

Η σύγχρονη ποιητική συλλογή "Επαναπροσδιορισμός" του Αποστόλη Ζυμβραγάκη εισάγει τους μαθητές στον μαγικό κόσμο της ποίησης με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο! Σύγχρονα ποιήματα που αναφέρονται σε επίκαιρα ζητήματα της κοινωνίας, της επιστήμης, της τεχνολογίας, σε θέματα διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά και ποιήματα που σχετίζονται με την ελληνική παράδοση. Με κειμενικούς δείκτες κατάλληλους για την ανάπτυξη ερμηνευτικού σχολίου σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις του μαθήματος των Νέων Ελληνικών. Γραμμένα σε απλή γλώσσα, χωρίς επιτηδευμένο ύφος, σύντομα σε έκταση, αλλά με βαθιά νοήματα. 

Τα ποιήματα αυτά γίνονται σημείο αναφοράς για τη νέα γενιά, η οποία ήδη τα διαμοιράζει καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποδεικνύοντας πως η ποίηση δεν είναι μόνο ιστορία, αλλά είναι ταυτόχρονα παρόν και μέλλον. 

Ζήτα σήμερα στα βιβλιοπωλεία το βιβλίο "Επαναπροσδιορισμός" του Αποστόλη Ζυμβραγάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα ή παράγγειλέ το απευθείας από την "Πολιτεία" εδώ: https://www.politeianet.gr/books/9786182011836-zumbragakis-apostolis-24-grammata-epanaprosdiorismos-321735

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)