Επέκταση του ωραρίου των Δημοτικών και των Παιδικών Σταθμών ως τις 18:00 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 






Αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022. Η μεγάλη πρόκληση» την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών έως τις 18:00 το απόγευμα.

«Σε τελική ευθεία προετοιμασίας βρίσκονται και μερικές πρωτοβουλίες άμεσης εφαρμογής, η επέκταση για παράδειγμα των παιδικών σταθμών και των δημοτικών ως τις 18:00 το απόγευμα, ώστε να περιλαμβάνουν και τη μελέτη των παιδιών ανακουφίζοντας με αυτό τον τρόπο τους γονείς στο σπίτι», επισήμανε κατά την ομιλία του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι βρίσκεται στο στάδιο της τελικής προετοιμασίας η πρωτοβουλία της άμεσης επέκτασης του ωραρίου των παιδικών σταθμών και δημοτικών σχολείων έως τις 18:00 το απόγευμα, ώστε να συμπεριλάβει και την ενότητα της μελέτης των παιδιών.


Η κυβέρνηση «τάζει» προσιτή στέγη στους νέους

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση προσιτής στέγης για τους νέους ανθρώπους. «Μελετάμε ένα σχέδιο που θα εξαντλεί κάθε δυνατότητα. Όπως, τη σημαντική περιουσία του δημοσίου...Εξετάζουμε συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα για την ανακαίνιση παλαιών κατοικιών», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε ότι δρομολογείται η στελέχωση των μονάδων υγείας της περιφέρειας και κυρίως των νησιών από γυναικολόγους και παιδιάτρους, προκειμένου να στηριχθεί ο θεσμός της οικογένειας εκεί. «Πρόκειται για μία ξεχωριστή πρόκληση για έναν πληθυσμό, που γερνά» υπογράμμισε ο Κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε πως έχει καλέσει επανειλημμένως όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου σε μία διακομματική συνεργασία καθώς κοινά προβλήματα απαιτούν κοινή αντιμετώπιση.

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)