4 συνταγές για σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 

Το καλοκαίρι τα παγωτά έχουν δικαίως την τιμητική τους και τα πιτσιρίκια μας δεν σταματούν ποτέ να μας ζητούν να φάνε το γλυκό αυτό πειρασμό. Η καλύτερη στιγμή για να δώσετε στο παιδί ένα παγωτό είναι κατά την πρωινή ή απογευματινή του βόλτα. Εννοείται πως μπορεί να φάει μόνον ένα.  Όταν φτιάχνεται από γάλα, το παγωτό αποτελεί πηγή ασβεστίου. Και όταν δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα λιπαρών δεν είναι τόσο επιβαρυντικό για την διατροφή. Ορισμένοι τύποι παγωτών, όμως, όπως το παρφέ ή το καϊμάκι, που έχουν πιο πολλά λιπαρά καλό είναι να αποφεύγονται. Ενώ και το σορμπέ, το οποίο θεωρούμε πιο αθώο, μπορεί μεν να μην έχει λιπαρά, αλλά στο σύνολό του είναι ζάχαρη.

Συνεπώς, προτιμότερο είναι για τα παιδιά να επιλέγουμε παγωτό με φρέσκο γάλα ενώ η ιδανική λύση είναι αναμφισβήτητα το σπιτικό παγωτό. Σας παρουσιάζουμε 4 συνταγές για σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη που θα ενθουσιάσουν μικρούς αλλά και μεγάλους.

Παγωτό κεράσι μπανάνα

Υλικά

4 μπανάνες, πολύ ώριμες, κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες

1/2 φλιτζάνι  κεράσια

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τις μπανάνες και τα κεράσια σε ένα μπλέντερ μέχρι να λιώσουν. Τοποθετείστε  το μείγμα στην κατάψυξη. Μετά από δύο ώρες, είστε έτοιμοι για να το απολαύσετε!

Παγωτό με μέλι

Υλικά:
150 ml γάλα φρέσκο
250 γρ. μέλι θυμαρίσιο
600 ml κρέμα γάλακτος 
1 πρέζα αλάτι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 20-30 λεπτά. Σουρώνουμε το γάλα και το ξαναβάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί.Ρίχνουμε το μέλι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα για να διαλυθούν καλά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο, σε μεταλλικό, κατά προτίμηση, μπολ.Το βγάζουμε και το χτυπάμε με το “σύρμα” (ή το μίξερ ή αν θέλουμε το βάζουμε στην παγωτομηχανή). Η διαδικασία είναι να το ανακατέψουμε 3-4 φορές ανά δύο ώρες !!

Παγωτό μπανάνα

Υλικά:

2 μπανάνες

2 κ.σ. γάλα

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Κόβετε τις μπανάνες σε μικρά κομμάτια. Τα βάζετε στην κατάψυξη να παγώσουν για δύο ώρες. Ή μέχρι να καταψυχθούν καλά. Μόλις είναι έτοιμες, τις ρίχνετε στο multi, προσθέτετε το γάλα  και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάτε καλά, μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Σερβίρετε στα μπολ παγωτού. Αν θέλετε, μπορείτε προαιρετικά να πασπαλίσετε με τριμμένο φουντούκι και λίγο μέλι.

Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι

Υλικά:

500 γρ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού

500 γρ. γιαούρτι

125 γρ. μέλι

Εκτέλεση:

Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές να αφρατέψει. 


Περισσότερες συνταγές εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)