Πανελλήνιες 2022: Τμήματα στο μηχανογραφικό με πολύ χαμηλά μόρια, αλλά «υψηλές» ευκαιρίες στην αγορά εργασίας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 







Όσο πλησιάζει ο χρόνος για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου αυξάνεται και το ενδιαφέρον για ενημέρωση των υποψηφίων. Αν συνδυάζαμε και τις χαμηλότερες βαθμολογίες που διαφαίνεται ότι θα έχουμε σε λίγες ημέρες, οι μαθητές αναζητούν τμήματα με χαμηλότερα μόρια εισαγωγής αλλά που να προσφέρουν πολλές ευκαιρίες στη σημερινή αλλά και αυριανή αγορά εργασίας. Με δεδομένο ότι χιλιάδες υποψήφιοι θα έχουν χαμηλές βαθμολογίες καλό είναι αυτές τις μέρες να μελετήσουν το μηχανογραφικό δελτίο και να εντοπίσουν τμήματα τα οποία απαιτούν λίγα μόρια εισαγωγής χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν την αξία τους και καλή απορρόφηση των πτυχιούχων στην αγορά εργασίας. Tο ethnos.gr, σε συνεργασία με τον σύμβουλο σταδιοδρομίας Κωνσταντίνο Κότιο, σας παρουσιάζει ενδεικτικά ορισμένα τμήματα ώστε να έχετε μια εικόνα για το πως θα κινηθείτε τις επόμενες μέρες έως ότου έρθει η ώρα να προχωρήσετε στην οριστική κατάθεση του μηχανογραφικού δελτίου.

Χαμηλότερα μόρια εισαγωγής - Ευκαιρίες στην αγορά εργασίας


ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (9.495 μόρια)

Το τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών έχει ως σκοπό να καλλιεργεί και να προάγει τη γνώση για την ιστορία, την αρχαιολογία και τη διαχείριση των πολιτισμικών αγαθών με έμφαση στην ανάπτυξη της επιστήμης στους τομείς της Ιστορίας της Ελλάδας και της Ευρώπης, της επιγραφικής, της ενάλιας αρχαιολογίας καθώς και της διαχείρισης μνημείων και της Μουσειολογίας. Οι απόφοιτοι εκτός από αρχαιολόγοι μπορούν να εργαστούν και ως φιλόλογοι. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους, φοιτώντας στην Ανώτερη Σχολή Ξεναγών αποκτούν το δικαίωμα εργασίας ως ξεναγοί.

ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΟΝΙΟΥ (8.473 μόρια ) - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (9.718 μόρια)

Σκοπός των τμημάτων είναι να παρέχουν στους φοιτητές ένα σύγχρονο και καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, με σκοπό να καταρτίσει ικανούς επαγγελματίες στους χώρους της Επικοινωνίας, της Διαφήμισης, της προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, του Μάρκετινγκ και των Μέσων Ενημέρωσης. Οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν ως στελέχη σε τμήματα επικοινωνίας επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σε τμήματα Μάρκετινγκ, Πωλήσεων, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης. Επίσης, μπορούν να εργαστούν ως στελέχη σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς και ως σύμβουλοι επικοινωνίας σε επιχειρήσεις, οργανισμούς, υπουργεία κ.ά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ - ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (7.797 μόρια) - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΔΙ.ΠΑ.Ε. (7.493 μόρια) - ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΠΑ (7.719 μόρια)

Στόχος των Τμημάτων είναι να παρέχουν στους φοιτητές του τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με θέματα διαχείρισης, διακίνησης και αποθήκευσης αποθεμάτων, αλλά και γνώσεις Οικονομικών και Πληροφορικής, ώστε να είναι άρτια καταρτισμένοι στη διαχείριση των Συστημάτων Εφοδιασμού. Οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα σε επιχειρήσεις σχετικές με τη διαχείριση υλικών και προμηθειών, την εξυπηρέτηση πελατών, την οργάνωση αποθηκών κ.ά. Επίσης, μπορούν να εργαστούν στην εκπαίδευση ως Οικονομολόγοι.

ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ (9.682 μόρια)

Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών έχει ως σκοπό να αναδείξει επιστήμονες εξειδικευμένους στους τομείς της Ναυτιλίας και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, την ανάπτυξη της έρευνας στους προαναφερθέντες τομείς και τη σύνθεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την πράξη. Το τμήμα αποβλέπει στον εφοδιασμό των φοιτητών με γνώσεις και ικανότητες απαραίτητες για την ανάπτυξη δυνατότητας επικοινωνίας με το περιβάλλον, διαχείρισης θεμάτων και λήψης αποφάσεων σε έναν έντονα ανταγωνιστικό χώρο, όπως είναι η ναυτιλία, οι μεταφορές και το διεθνές εμπόριο. Οι σπουδαστές του τμήματος έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να είναι ικανοί να στελεχώσουν θέσεις σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις, ναυπηγεία, γραφεία ναυλώσεων. Οι απόφοιτοι εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και μπορούν να απασχοληθούν ως Οικονομολόγοι στον ευρύτερο τομέα των επιχειρήσεων, των τραπεζών και χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΚΠΑ (8.975 μόρια )

Το Τμήμα Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου είναι ένα νέο Τμήμα που λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020. Σκοπός του Τμήματος είναι τα παρέχει στους φοιτητές του τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον τομέα των Ναυτιλιακών. Οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν σε Ναυτιλιακές Εταιρείες, Οργανισμούς Λιμένων και Μεταφορών, σε Εταιρείες Εισαγωγών-Εξαγωγών και σε άλλες επιχειρήσεις σχετικές με τη ναυτιλία και το εμπόριο.

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ (7.694 μόρια )

Το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης μέσα από το πρόγραμμα σπουδών του, δίνει την δυνατότητα στους φοιτητές να εντρυφήσουν σε αντικείμενα θετικών επιστημών, μηχανικής, μαθηματικών, φυσικής και πληροφορικής. Επιπλέον, εκπαιδεύονται στην έρευνα και την εφαρμογή συστηματικών τρόπων για τη βελτίωση της παραγωγικής εργασίας ενός οργανισμού ή μιας επιχείρησης. Η ειδικότητα του Τμήματος θεωρείται ως μία από τις υποσχόμενες για μελλοντική καριέρα και επαγγελματική αποκατάσταση. Οι απόφοιτοι του τμήματος εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και μπορούν να εργαστούν σε εργοστάσια, επιχειρήσεις, οργανισμούς, τράπεζες, εταιρείες επενδύσεων, χρηματιστηριακές εταιρείες και σε πολλές επιχειρηματικές μονάδες ως οικονομοτεχνικός σύμβουλος και διευθυντής.


https://www.ethnos.gr

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)