Εστάλη από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων οδηγία με λάθος σε θέμα των Λατινικών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 







Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων στις οδηγίες που έστειλε στους βαθμολογητές, για το μάθημα των Λατινικών , υπάρχει ένα λάθος,προφανώς από αβλεψία, το οποίο, ωστόσο, για τους υποψηφίους αντιστοιχεί σε μια μονάδα.

Συγκεκριμένα  στο ερώτημα Γ1, το οποίο  ζητούσε στη γραμματική το Ille στη γενική ενικού θηλυκού  στις οδηγίες βαθμολόγησης των θεμάτων   που απέστειλε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων προς τα βαθμολογικά Κέντρα έδινε ως λύση  το "Ilius".

Επισημαίνεται πως η σωστή λύση  είναι με δύο ll δηλαδή illius.  

Επίσης  η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων πρέπει άμεσα να στείλε διορθωτική οδηγία προς τα Βαθμολογικά Κέντρα.

Διόρθωση επί της διόρθωσης έστειλε η ΚΕΕ στα Εξεταστικά Κέντρα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνία

Υπενθυμίζεται ότι τη πρώτη ημέρα των  Πανελλαδικών Εξετάσεων  ξεκίνησε με διόρθωση επί της διόρθωσης, από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων,  στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνία, που διαγωνίστηκαν  την περασμένη Παρασκευή ,οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Στο Β2 (β)   «Γιατί, κύριε, να πρέπει ... μέλλον;» αρχικά το ερωτηματικό δόθηκε στους υποψηφίους μέσα στα εισαγωγικά "μέλλον;"

1η διόρθωση: Μετά από ερώτημα εάν το "ερωτηματικό"  θα πρέπει να βρίσκεται μέσα ή έξω από τα εισαγωγικά  η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας έστειλε διευκρίνιση να αφαιρεθεί  το ερωτηματικό και να μπει τελεία έξω από τα εισαγωγικά , δηλαδή να διατυπωθεί το Β2 (β)   σε: "...μέλλον".

2η διόρθωση: Μετά από  λίγο καταφθάσει στους υποψηφίους στα Εξεταστικά Κέντρα 2η διευκρινιστική  της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων με την οποία ζητά το ερωτηματικό να μπει έξω από τα εισαγωγικά και να διαμορφωθεί ως εξής: «Γιατί, κύριε, να πρέπει ... μέλλον»;


https://www.esos.gr

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)