Μηχανογραφικό 2022: 9+1 σημεία που πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0







Μηχανογραφικό 2022: Πόσες σχολές να δηλώσω στο μηχανογραφικό μου; Να τις δηλώσω με βάση τα μόρια μου; Τι άλλες επιλογές έχω; Πόσα μηχανογραφικά μπορώ να κάνω; Διαβάστε 9 + 1 συμβουλές για τη συμπλήρωση του φετινού μηχανογραφικού δελτίου.

Πόσες σχολές να δηλώσω στο μηχανογραφικό 2022; Να τις δηλώσω με βάση τα μόρια μου; Τι άλλες επιλογές έχω; Πόσα μηχανογραφικά μπορώ να κάνω;

O Δημήτρης Γαλακτόπουλος, σύμβουλος σπουδών της Orientum, δίνει 9+1 tips για το τι πρέπει να προσέξουν οι μαθητές στο φετινό Μηχανογραφικό Δελτίο. 

Βάλε στο μηχανογραφικό σου σχολές που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σου. Μην επιλέξεις στην τύχη.

Μπες στις ιστοσελίδες των Σχολών που σε ενδιαφέρουν και μελέτησε τα προγράμματα σπουδών. Είναι σημαντικό να ξέρεις τι μαθήματα θα κάνεις.

Δήλωσε αρκετές σχολές. Πρέπει να γνωρίζεις ότι για φέτος δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό που θα δηλώσεις. Δεν έχεις να χάσεις κάτι.

Δώσε βάση στα επαγγελματικά δικαιώματα. Μην παρασυρθείς από το όνομα μιας σχολής. Πολλές φορές δεν δείχνει αυτό που θα κάνεις επαγγελματικά στο μέλλον. Ορισμένες σχολές μπορεί να έχουν το ίδιο όνομα αλλά διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα.

 

Πρόσεξε τις αντιστοιχίες για τις μετεγγραφές. Δε σημαίνει ότι επειδή κάποιες σχολές έχουν την ίδια ονομασία είναι και αντίστοιχες.

Να θυμάσαι ότι στα 18 σου χρόνια δεν επιλέγεις επάγγελμα, επιλέγεις σπουδές.

Μην επιλέξεις μια εξειδικευμένη Σχολή εάν δεν είσαι σίγουρος για αυτό που θέλεις να σπουδάσεις. Προτίμησε μια πιο γενική σχολή.

Ψάξε τις επιλογές για μεταπτυχιακές σπουδές που σου ανοίγονται από τις σχολές που θα δηλώσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις θα εντυπωσιαστείς με τις εναλλακτικές που σου ανοίγονται.

Συμπλήρωσε και το μηχανογραφικό για τα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου. Θα βρεις και εδώ πολλές και καλές επιλογές. Και φυσικά δεν έχουν δίδακτρα.

Και τέλος, εάν σε ενδιαφέρει, κάνε και το μηχανογραφικό για τα Δημόσια ΙΕΚ.

Είναι σημαντικό να επιλέξεις με βάση τα δικά σου θέλω και όχι τα θέλω των άλλων.

Θυμήσου. Στα 18 σου χρόνια δεν επιλέγεις επάγγελμα. Επιλέγεις σπουδές.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)