Το "στοιχειωμένο" χωριό στην Ελλάδα που ζουν μόνο παλιές κούκλες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0








Κάνοντας βόλτα στην επαρχία της χώρας μας, διαπιστώνουμε ότι τα παράξενα της Ελλάδας είναι πολλά περισσότερα απ’ ό,τι γνωρίζουμε. Μυστηριώδεις τοποθεσίες, σεληνικά τοπία και αξιοθέατα που δεν μοιάζουν με τα συνηθισμένα. Όλα κρύβουν πίσω τους μια ιδιαίτερη ιστορία ή ακόμη τα συνοδεύουν διάφοροι μύθοι και θρύλοι. Ένα τέτοιο μέρος είναι και το «Τίμπουλις» στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο νομό Ηλείας. Ένα μυστηριώδες οίκημα – μουσείο το οποίο αποτελείται από κούκλες που… μετακινούνται.

Τίμπουλις: Το μυστηριώδες οίκημα της Ελλάδας με τις κούκλες που αλλάζουν θέση

Το Τίμπουλις είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μουσείο γεμάτο από παλιά αντικείμενα-αντίκες το οποίο βρίσκεται ουσιαστικά στη μέση του πουθενά. Δημιουργοί του είναι ένα ζευγάρι, η Ούλι και ο σύζυγός της Τίμπορ οι οποίοι είχαν μαζέψει πολλά αντικείμενα και αποφάσισαν να τα χρησιμοποιήσουν με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο. Έφτιαξαν λοιπόν ένα παντοπωλείο-μουσείο για να ζουν οι κούκλες τους και έστησαν ένα μοναδικό, μυστηριώδες και για πολλούς ελαφρώς ανατριχιαστικό σκηνικό.

Οι κούκλες άλλοτε μοιάζουν να απολαμβάνουν μια μπύρα ή τον καφέ τους ενώ υπάρχει ακόμη και μια κούκλα μωρό σε μια παλιά κούνια. Τα αντικείμενα από τα οποία είναι στημένο αυτό το ιδιότυπο μουσείο είναι από σκουπίδια μέχρι αντίκες αξίας λόγω της παλαιότητάς τους. Όλα δένουν αρμονικά με έναν παράξενο τρόπο και δημιουργούν αυτό το σκηνικό.

Αυτό που αξίζει, επιπλέον, να αναφέρουμε είναι ότι οι κούκλες δεν μένουν στην ίδια θέση. Όσες φορές κι αν βρεθείς, λοιπόν, εκεί θα δεις ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Οι κούκλες της βιτρίνας είναι πολλές φορές στημένες στα μπαλκόνια και αν τις δεις από μακριά μπορεί να νομίζεις ότι πρόκειται για αληθινούς ανθρώπους. Μέσα στο κτήριο θα δεις από γιαταγάνια μέχρι μπαούλα και παλιές κούνιες. Και φυσικά κούκλες.

Πώς θα πας σε ένα από τα πιο παράξενα μέρη της Ελλάδας

Το ιδιαίτερο αυτό μουσείο βρίσκεται στη Ζαχάρω ανάμεσα στα χωριά Θολό και Λέπρεο. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται, μπορείς να πατήσεις ΕΔΩ. Η πρόσβαση δεν είναι δύσκολη αν είσαι στην περιοχή.

Η είσοδος στο μουσείο είναι ελεύθερη και σε συμβουλεύουμε να έχεις μνήμη στο κινητό σου για να βγάλεις αρκετές παράξενες φωτογραφίες. Πάρε μια γεύση από το παρακάτω βίντεο που έχει ανεβάσει στο Youtube το κανάλι nikos.tsiak.


Περισσότερα ταξιδιωτικά θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)