Πλεύρης: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τον Σεπτέμβριο – Θα φοράνε υποχρεωτικά μάσκα;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 






Σε έναν μήνα επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά καθώς το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα χτυπήσει την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ερωτηθείς για τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την λειτουργία των σχολείων  ανέφερε ότι θα καταρτιστεί εκπαιδευτικό πρωτόκολλο σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από το φθινόπωρο, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι επιθυμία είναι να μην υπάρξουν «μέτρα τύπου υποχρεωτικότητας» αλλά συστάσεις για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συγχρωτισμός και σε κλειστούς χώρους.

«Δεν είναι στη βούληση μας να γυρίσουμε σε μέτρα περιορισμού», πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν είναι πρόθεση μέτρα υποχρεωτικότητας ή μετρικοί περιορισμοί ή να υπάρχουν μη προσβάσιμοι χώροι.

ΘΑ ΦΟΡΑΝΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΣΚΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ;

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς αλλά και τους μαθητές αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-23 είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ιδιαίτερα η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στις τάξεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς μάσκες και χωρίς τον  προσυμπτωματικό διαγνωστικό έλεγχο, rapid test. Όλα αυτά βέβαια είναι υπό αίρεση αν η πορεία των κρουσμάτων συνεχίζει να είναι ανοδική ή καταγραφεί ανησυχητική αύξηση στους δείκτες της πανδημίας οπότε κρίνεται επιβεβλημένο στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας να ενισχυθούν τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)