Αφράτο μυρωδάτο κέικ κανέλας χωρίς ζάχαρη για το ταπεράκι του σχολείου με αλεύρι ολικής και ξηρούς καρπούς, για να μοσχοβολήσει το σπίτι σας και να χορτάσει η κοιλίτσα των παιδιών σας με τον πιο υγιεινό τρόπο.
- Ηλιέλαιο 1 κούπα του νες καφέ
- Μελι 1/2 κούπα αγνό
- Αυγά 3
- Βανίλια 2
- Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- Σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- Γάλα Φρέσκο 3/4 κούπας light η όσο σηκώσει
- Αλεύρι Ολικής Άλεσης 2 1/2 - 3 κούπες (πούδρα)
Υλικά
- Ξηροί Καρποί 1/2 κούπα όπως αμύγδαλα, καρύδια η κάσιους, χοντροαλεσμένα
- Κανελά 2 κουταλιά τους γλυκού
Μείγμα για το πασπάλισμα
Τα παιδιά μας δεν θέλουμε να τρώνε ζάχαρη αφού η ζάχαρη κάνει κακό σε μικρούς και μεγάλους. Ετοιμάσαμε λοιπόν για εσάς ένα κέικ, χωρίς ζάχαρη αλλά με μέλι.
Είναι επίσης ένα πολύ εύκολο και γρήγορο κέικ, γεμάτο γλύκα και αρώματα, ιδανικό για το ταπεράκι του σχολείου. Μία καλή σχολική χρονιά βασίζεται και στο πόσο χορτάτα θα είναι τα παιδιά μας και αυτό το κέικ σίγουρα θα λύσει αυτό το πρόβλημα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Κέικ κανέλας χωρίς ζάχαρη για το ταπεράκι του σχολείου:
Εκτέλεση για το μείγμα των ξηρών καρπών
Στο μούλτι ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα και την μαύρη ζάχαρη. Χτυπάμε για λίγο ίσα ίσα να ψιλοκόψουμε τους ξηρούς καρπούς και είναι έτοιμο.
Εκτέλεση για το κέικ κανέλας χωρίς ζάχαρη
Χτυπάμε τα αυγά με το μέλι, το ηλιέλαιο, το μέλι, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα και στο τέλος το φρέσκο γάλα light και το αλεύρι ολικής άλεσης. Αφού το μείγμα μας ομογενοποιηθεί, λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα του κέικ στην φόρμα και από πάνω πασπαλίζουμε με μία χούφτα από το μείγμα των ξηρών καρπών. Πάνω από τους ξηρούς καρπούς βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα για κέικ και στο τέλος το πασπαλίζουμε με άλλη μία χούφτα από το μείγμα των ξηρών καρπών.
Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου. Κάνουμε την δοκιμή με το ξυλάκι πριν το βγάλουμε από τον φούρνο κι αν βγει καθαρό το ξυλάκι είναι έτοιμο. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και απολαμβάνουμε.
Tips για το κέικ κανέλας χωρίς ζάχαρη
Αν δεν έχουμε ψιλό αλεύρι πούδρα, το αλέθουμε μόνοι μας.