Γιατί υπάρχουν αυξομειώσεις στις τιμές των ιδιαίτερων μαθημάτων; Τι καθορίζει το ωρομίσθιο ενός εκπαιδευτικού;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0






Οι τιμές στα ιδιαίτερα μαθήματα διαφέρουν από εκπαιδευτικό σε εκπαιδευτικό και από μάθημα σε μάθημα. Εάν αναρωτιέστε πόσο πρέπει να χρεώνεται η μία ώρα μαθήματος είτε είστε δάσκαλος είτε μαθητής/γονιός, ο παρακάτω οδηγός αξιολόγησης θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πώς προκύπτει η τιμολόγηση.

1. Η εκπαίδευση

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά δεν το σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ένα ειδικός στον τομέα του, ο οποίος έχει μάλιστα και μεταπτυχιακό δίπλωμα, σίγουρα δεν μπορεί να αμείβεται με έναν φοιτητή που ξεκινάει τώρα την εκπαιδευτική του καριέρα (κι ίσως να πειραματίζεται και λίγο με τους πρώτους του μαθητές). Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά, σίγουρα ανεβάζουν την τιμή του μαθήματος, αλλά και την ποιότητά του.

2. Η εμπειρία

Η δεύτερη μεταβλητή είναι η εμπειρία. Αυτό το κριτήριο θα επηρεάσει σημαντικά τη χρέωση των μαθημάτων. Όπως και η εξειδίκευση, η εμπειρία καθησυχάζει γονείς και μαθητές που είναι έτοιμοι να επενδύσουν χρήματα στην εκπαίδευση. Εάν ένας εκπαιδευτικός έχει περισσότερη εμπειρία στη διδασκαλία, οι εμπλεκόμενοι είναι πιο σίγουροι για το διδακτικό αποτέλεσμα και αυτό αμείβεται.

Επίσης, ένας καθηγητής με συγγραφικό έργο ή με μια αναγνωρισμένη διαδικτυακή παρουσία, ο οποίος είναι γνωστός για το έργο του είναι σίγουρο πως θα ανεβάσει την τιμή του μαθήματος σε σύγκριση με έναν εκπαιδευτικό άγνωστο στον χώρο. Λογικό κι αυτό, αφού στην περίπτωση ενός αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού αποφεύγονται οι πειραματισμοί και τα ρίσκα που παίρνονται, όταν αναλαμβάνει το παιδί κάποιος άγνωστος για τη δουλειά του εκπαιδευτικός.

3. Το επίπεδο

Υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός καθηγητή πανεπιστημίου και ενός καθηγητή γυμνασίου. Είναι το ίδιο με τις γλώσσες. Ανάλογα με το επίπεδό σας, θα είστε σε θέση να διδάξετε μαθητές σε προχωρημένο επίπεδο ή αρχάριους. Προφανώς, όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο, τόσο δικαιολογημένα υψηλότερη είναι η τιμή που χρεώνεται.

4. Ο χρόνος προετοιμασίας

Η τιμή μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία των μαθημάτων. Εάν κάποιος εκπαιδευτικός παράγει εκπαιδευτικό υλικό (σχεδιαγράμματα, ασκήσεις, διαγωνίσματα, κτλ.) αυτό το υλικό είναι δεδομένο πως πρέπει να πληρωθεί.Και είναι δεδομένο γιατί όσο πιο προετοιμασμένο είναι ένα μάθημα, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα. Επομένως, είναι προφανές ότι η τιμή θα είναι διαφορετική. Βέβαια, ο χρόνος προετοιμασίας δεν εξαρτάται μόνο από τον εκπαιδευτικό, αλλά και από το μάθημα, τον μαθητή και το επίπεδό του.

Αν είστε γονιός και αναζητάτε για το παιδί σας την καλύτερη κάλυψη στην πιο ανταγωνιστική τιμή, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας. Αμέσως μια ομάδα άρτιων εκπαιδευτικών θα επικοινωνήσουν μαζί σας για την κάλυψη των αναγκών σας:




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)