Τα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου ήταν μια λίστα με τοποθεσίες που συντάχθηκαν από τον Αντίπατρο τον Σιδώνιο, ποιητή στην Ελλάδα του 2ου αιώνα π.Χ.
Δυστυχώς, μόνο ένα από αυτά τα αρχαία θαύματα στέκεται ακόμα. Ευτυχώς η τεχνολογία βοήθησε ώστε οι λάτρεις των σύγχρονων κλασικών να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις κατασκευές που συνέστησε αρχικά ο Αντίπατρος.
Δείτε τα ανακατασκευασμένα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, για να δείτε πώς ήταν αρχικά τα ερείπια:
1. Ο Κολοσσός της Ρόδου
Ένα κατόρθωμα ευρηματικότητας και μηχανικής που χρησίμευσε ως Ροδιακό σύμβολο νίκης. Ο Κολοσσός της Ρόδου ανεγέρθηκε το 280 π.Χ. αλλά ανατράπηκε από σεισμό το 226 π.Χ.
2. Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας
Η παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες στο σύμπλεγμα πυραμίδων της Γκίζας. Είναι το παλαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και το μόνο που παραμένει σε μεγάλο βαθμό άθικτο.
3. Κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας
Μια ανοδική σειρά από κλιμακωτούς κήπους που περιέχει μια μεγάλη ποικιλία από δέντρα, θάμνους και αμπέλια, που μοιάζει με ένα μεγάλο καταπράσινο βουνό κατασκευασμένο από τούβλα λάσπης και λέγεται ότι χτίστηκε στην αρχαία πόλη της Βαβυλώνας, κοντά στη σημερινή Χιλά, στην επαρχία Μπαμπίλ, στο Ιράκ.
4. Φάρος Αλεξάνδρειας
Ένας φάρος που χτίστηκε από το Πτολεμαϊκό Βασίλειο, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Πτολεμαίου Β' Φιλαδέλφου (280–247 π.Χ.), και εκτιμήθηκε ότι είχε συνολικό ύψος 100 μέτρα (330 πόδια). Για πολλούς αιώνες ήταν μια από τις ψηλότερες τεχνητές κατασκευές στον κόσμο.
5. Μαυσωλείο στην Αλικαρνασσό
Ένας τάφος που χτίστηκε μεταξύ 353 και 350 π.Χ. στην Αλικαρνασσό (σημερινό Αλικαρνασσό, Τουρκία) για τον Μαύσωλο, έναν σατράπη στην Περσική Αυτοκρατορία, και την αδελφή-σύζυγό του Αρτεμισία Β' της Καρίας. Η κατασκευή σχεδιάστηκε από τους Έλληνες αρχιτέκτονες Σάτυρο και Πύθιο της Πριήνης.
6. Άγαλμα του Δία στην Ολυμπία
Μια γιγάντια καθιστή φιγούρα, περίπου 13 μ. (43 πόδια) ύψους, φτιαγμένη από τον Έλληνα γλύπτη Φειδία γύρω στο 435 π.Χ. στο ιερό της Ολυμπίας, στην Ελλάδα, και ανεγέρθηκε στο Ναό του Διός εκεί. Αντιπροσώπευε τον θεό Δία σε ένα θρόνο από ξύλο κέδρου διακοσμημένο με έβενο, ελεφαντόδοντο, χρυσό και πολύτιμους λίθους. Χάθηκε τον 5ο μ.Χ.
7. Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο
Ένας Ελληνικός ναός αφιερωμένος σε μια αρχαία, τοπική μορφή της θεάς Άρτεμης (που σχετίζεται με την Νταϊάνα, μια ρωμαϊκή θεά). Βρισκόταν στην Έφεσο (κοντά στη σύγχρονη πόλη Selçuk στη σημερινή Τουρκία). Ανακατασκευάστηκε πλήρως τρεις φορές.
Αρκετά συναρπαστικά αποτελέσματα!
Φυσικά για να λάβουν αυτές τις εξαιρετικές εικόνες, οι ερευνητές που ανατέθηκαν από την budgetdirect έπρεπε να βρουν εκτενείς οπτικές και γραπτές πληροφορίες για κάθε θαύμα, συμπεριλαμβανομένου του πότε χτίστηκε, ποιος πολιτισμός το έχτισε και για ποιο σκοπό. Συγκέντρωσαν πληροφορίες γύρω από τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κάθε θαύματος, όπως οικοδομικά υλικά, μετρήσεις και βασικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, με εικόνες υψηλής ανάλυσης από σχέδια, σκίτσα ή οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη εικόνα στα αρχεία. Μόλις συντάχθηκε αυτή η έρευνα, μεταβιβάστηκε στο αρχιτεκτονικό ντουέτο Keremcan Kirilmaz και Erdem Batirbek, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του NeoMam.
Τα τελικά αρχεία του Photoshop στάλθηκαν στον καλλιτέχνη γραφικών κίνησης Fractal Motion, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία των κινούμενων σχεδίων. Αυτή η πολύπλοκη διαδικασία περιλαμβάνει τη διαίρεση των εικόνων και, στη συνέχεια, την κινούμενη κίνηση χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο στο λογισμικό Cinema 4D που ονομάζεται Polyfx πριν τα τελειοποιήσουν όλα στο After Effects.