ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

8/12/22

Πώς να διδάξετε στα παιδιά το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων

 


Τα Χριστούγεννα για τα παιδιά σημαίνουν στολίδια, δέντρο, Αη Βασίλης, βόλτες, γλυκά και πολλά, πολλά δώρα.

Και φυσικά είναι όλα αυτά, αλλά όχι μόνο αυτά.

Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων δεν περιορίζεται στα υλικά αγαθά αλλά αφορά σε αξίες και πράξεις όπως η προσφορά και η αλληλεγγύη.

Αυτές τις γιορτές λοιπόν μιλήστε στα παιδιά σας για την αγάπη, τη χαρά, την ανιδιοτέλεια και δείξτε τους με πράξεις πόσο σημαντικό είναι να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να δείξετε στα μικρά σας πώς να κατανοήσουν το βαθύτερο νόημα των γιορτών:

Ιστορία των Χριστουγέννων

Επειδή τα μικρά παιδιά κατανοούν καλύτερα όταν αυτό συνοδεύεται με εικόνα, είναι καλύτερο να τους δείξετε την ιστορία του Χριστού με κινούμενα σχέδια. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να φανταστούν και να κατανοήσουν την ώρα και τον τόπο όπου ξεκίνησαν όλα. Το YouTube είναι γεμάτο από περιεκτικές αλλά απλές και χαριτωμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων που εξηγούν την ιστορία των Χριστουγέννων ακόμη και στα πιο μικρά παιδιά με διασκεδαστικό τρόπο.

Γενέθλια

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που αγαπούν τα παιδιά περισσότερο από τα Χριστούγεννα, τα γενέθλιά τους! Η καλύτερη λύση για να κατανοήσουν την ιδέα ότι τα Χριστούγεννα είναι μια μέρα που γιορτάζουμε τη γέννηση του Ιησού είναι να τους πείτε ότι τα Χριστούγεννα είναι στην πραγματικότητα τα γενέθλιά του Χριστού.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να κάνουν το καλό

Πριν ζητήσετε από τα παιδιά σας να γράψουν ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη, ζητήστε τους να γράψουν ένα όπου ζητούν να πραγματοποιηθεί η επιθυμία κάποιου άλλου. Επιπλέον, μαζί με τα παιδιά σας δωρίστε ρούχα και παιχνίδια σε συλλόγους που τα έχουν ανάγκη, ή αγοράστε τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ για το κοινωνικό παντοπωλείο.

Διαβάστε ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο

Επιλέξτε ένα βιβλίο με χριστουγεννιάτικες ιστορίες που θα παροτρύνουν το παιδί να κάνουν μια ευχή, να περνούν χρόνο με την οικογένειά τους, να βοηθούν τους άλλους, να αναγνωρίζουν τη σημασία της επιμονής και πολλά άλλα.

Διδάξτε τη γενναιοδωρία

Τα Χριστούγεννα είναι ίσως ιδανική ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά τη γενναιοδωρία. Άλλωστε, τα Χριστούγεννα είναι γιορτή της προσφοράς. Αφήστε τα παιδιά σας να επιλέξουν σε ποια άτομα θα ήθελαν να κάνουν δώρο. Επίσης, ζητήστε να γράψουν μερικές ευχές σε μια κάρτα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Αν έχουν κουμπαρά, ζητήστε να δώσουν ένα ποσό ( δεν έχει σημασία αν ένα ή δύο ευρώ) για να ενισχύσουν ένα σύλλογο παιδιών.


Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Πατήστε κλικ στην εικόνα και ενημερωθείτε για τα ιδιαίτερα μαθήματα που προσφέρονται διά ζώσης ή εξ αποστάσεως από τον δημιουργό της Ηλεκτρονικής Διδασκαλίας

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
Πατήστε κλικ στην εικόνα και βρείτε πλούσιο δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για να μάθετε Αγγλικά από τον υπολογιστή σας

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOKS

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOKS
Πατήστε κλικ στην εικόνα και βρείτε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία του Αποστόλη Ζυμβραγάκη

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 100+ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 100+ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Πλήρης οδηγός ενιαίας εξέτασης Γλώσσας και Λογοτεχνίας!

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

 
Copyright © 2022 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger