Παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ρολό από χαρτί τουαλέτας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0





Το ρολό από το χαρτί τουαλέτας είναι το πιο φθηνό και έξυπνο υλικό για να φτιάξετε παιδικές κατασκευές. Στο σημερινό άρθρο θα δούμε μερικές ιδέες για παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ρολό από χαρτί τουαλέτας για τα Χριστούγεννα του 2022.

Σαν βρεγονηπιοκόμος έχω ασχοληθεί αρκετά με τις παιδικές κατασκευές και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο τόσο τα Χριστούγεννα όσο και το Πάσχα λατρεύω να βρίσκω για εσάς ιδέες για παιδικές κατασκευές. Διότι ξέρω πόσο αρέσουν στα παιδιά και πόσο καλό τους κάνουν.

Το πιο κοινό υλικό που χρησιμοποιούσαμε στους παιδικούς σταθμούς όσων αφορά τις παιδικές κατασκευές, ήταν το ρολό από χαρτί τουαλέτας. Διότι υπήρχε σε αφθονία σε σπίτια μικρών και μεγάλων, δεν χρειαζόταν ούτε εμείς ούτε οι γονείς να ξοδεύουν χρήματα και αποτελεί ένα υλικό που το κόβεις, το βάφεις και το κολλάς εύκολα.

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν αποφασίσαμε να σας δώσουμε μερικές ιδέες για το πως μπορείτε μαζί με τα παιδιά σας να φτιάξετε πανέμορφες και πανεύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με το ρολό από το χαρτί τουαλέτας σαν βασικό υλικό. 

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ρολό από χαρτί τουαλέτας: Κούκλα Grinch

Ο Grinch είναι ήρωας από ταινία του Τζιμ Κάρεϊ την οποία και λατρεύουμε και σίγουρα τα παιδάκια σας την έχουν δει. Χιούμορ για μικρούς και μεγάλους που περνάει μηνύματα σε όλες τις ηλικίες για το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων.

Αν δεν την έχετε δει σαν την προτείνουμε! Τώρα όσων αφορά τα δικά μας, για να φτιάξουμε μία κούκλα Grinch απλά βάφουμε με πράσινη τέμπερα το ρολό από το χαρτί τουαλέτας.

Κόβουμε ένα τρίγωνο από κόκκινη τσόχα και το κολλάμε στο πάνω μέρος του ρολού για καπέλου. Κολλάμε και μία λευκή φούντα στο καπέλο. Πλαστικά ματάκια, ζωγραφισμένο χαμόγελο και μία πλαστική καρδούλα και είναι έτοιμη!

Χριστούγεννα 2022: Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από ρολό χαρτιού τουαλέτας

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ρολό από χαρτί τουαλέτας: Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μπορούμε να φτιάξουμε ένα στολίδι για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σαν το παρακάτω. Κόβουμε στην μέση τα ρολά τουαλέτας και τα βάφουμε με πράσινη τέμπερα. Στην συνέχεια κολλάμε το ένα κομμάτι πάνω από το άλλο προσέχοντας κάθε κομμάτι να έχει μία μικρή διαφορά στο μέγεθος για να σχηματιστεί το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ένα αστεράκι στην κορυφή, ένας σπάγκος για να κρέμεται και είναι έτοιμο! Μπορούμε να το διακοσμήσουμε όπως μας αρέσει και να βάλουμε τα παιδιά να το ζωγραφίσουν με τέμπερες.

χριστουγεννιάτικο δέντρο-από-ρολό χαρτί τουαλέτας-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ρολό από χαρτί τουαλέτας: Διακοσμητικό για το σπίτι

Η παρακάτω κατασκευή απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού. Με το ψαλίδι κόβουν το ρολό τουαλέτας με τέτοιο τρόπο δημιουργώντας ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στην ουσία κάνουν εγκοπές στο ρολό. Έπειτα το βάφουν και το ζωγραφίζουν όπως τους αρέσει.

χριστουγεννιάτικο δέντρο-από-ρολό χαρτιού τουαλέτας-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ρολό από χαρτί τουαλέτας: Μία κατασκευή για όλη την τάξη

Η παρακάτω κατασκευή είναι ιδανική για τάξεις διότι αποτελεί μία ομαδική δουλειά. Μπορείτε όμως να την κάνετε και από το σπίτι. Βάφουν τα ρολά τουαλέτας με πράσινη τέμπερα και τα αφήνουν να στεγνώσουν καλά.

Στην συνέχεια κολλάμε τα ρολά τουαλέτας με τέτοιο τρόπο που να διαμορφώνουν ένα δέντρο. Ένα αστέρι από χοντρό χαρτόνι με γκλίτερ και έτοιμο το δεντράκι της τάξης.

χριστουγεννιάτικο δέντρο-από-ρολό χαρτιού τουαλέτας-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ρολό από χαρτί τουαλέτας: Όλαφ

Τα παιδιά έχουν πάθει μανία με αυτό το παιδικό και αν θέλουμε να τα βάλουμε για τα καλά στο κλίμα της εποχής τότε ο χαριτωμένος και αφελής χιονάνθρωπος, μπορεί να τα βοηθήσει. Βάψτε με λευκή τέμπερα το ρολό ή “ντύστε” το με λευκό χαρτόνι. Αφήστε τα παιδιά να ζωγραφίσουν μάτια και στόμα και κολλήστε μερικά ξυλάκια ή σύρματα πίπας για μαλλιά.

Όλαφ-από-ρολό-χαρτί τουαλέτας-Χριστουγεννιάτικες κατασκευές-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ρολό από χαρτί τουαλέτας: Αγγελάκια

Για την παρακάτω κατασκευή θα χρειαστούμε τσόχα ή υφάσματα που δεν χρειαζόμαστε, χαρτόνι λευκό ή χαρτί Α4 και φυσικά ρολό χαρτιού τουαλέτας. Φτιάξτε με την τσόχα ή τα υφάσματα που δεν χρειάζεστε καπελάκια και φορέματα για τα αγγελάκια και με την κόλλα κολλήστε τα πάνω στο ρολό.

Ζωγραφίστε με μαρκαδόρο μάτια και στόμα ενώ μπορείτε να φτιάξετε μαλλιά με τσόχα ή με μαρκαδόρο. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε τσόχα για τα μαλλιά φυσικά πρώτα κολλάτε τα μαλλιά και στην συνέχεια το σκουφάκι τους.

Κόψτε ένα μικρό ορθογώνιο παραλληλόγραμμο από χαρτί και τσακίστε το στη μέση για να μοιάζει με βιβλίο. Κόψτε δύο μικρά χεράκια από τσόχα, κολλήστε τα πάνω στο χαρτί και στην συνέχεια όλο μαζί κολλήστε το πάνω στο αγγελάκι.

αγγελάκια-από-ρολό-χαρτί τουαλέτας-Χριστουγεννιάτικες κατασκευές-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ρολό από χαρτί τουαλέτας: Τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη

Επίσης μπορείτε και πάλι με τσόχα να φτιάξετε τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη. Κολλήστε περιμετρικά από το ρολό τουαλέτας κόκκινη ή πράσινη τσόχα και διακοσμήστε την με μαύρη ζώνη, λευκή γουνίτσα και ό,τι άλλο σας αρέσει χρησιμοποιώντας τσόχα.

ξωτικά-του-Άγιου Βασίλη-από-ρολό-χαρτί τουαλέτας-Χριστουγεννιάτικες κατασκευές-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ρολό από χαρτί τουαλέτας: Μπισκοτάκια

Βάψτε ένα ρολό τουαλέτας καφέ και στην συνέχεια κόψτε από καφέ χαρτόνι ένα κεφάλι, δύο μεγάλα πόδια και δύο μεγάλα χέρια. Τσακίστε τα χέρια και τα πόδια για να μοιάζουν κυματιστά και κολλήστε τα πάνω στο ρολό. Κολλήστε ή συρράψτε και το κεφάλι.

χριστουγεννιάτικο-μπισκότο-από-ρολό-χαρτί τουαλέτας-Χριστουγεννιάτικες κατασκευές-ιδέες-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ρολό από χαρτί τουαλέτας: Χρησιμοποιήστε χαρτόνι με γκλίτερ και βαμβάκι

Μπορείτε να φτιάξετε μοναδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές σαν τις παρακάτω με χαρτόνι είτε με γκλίτερ είτε σκέτο, βαμβάκι και πολύ φαντασία. Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω εικόνες λίγη κόλλα αρκεί για να φτιάξετε τις κατασκευές.

χριστουγεννιάτικες κατασκευές-από-ρολό-χαρτιού τουαλέτας-Χριστούγεννα 2022-

χριστουγεννιάτικες κατασκευές-από-ρολό-χαρτιού τουαλέτας-Χριστούγεννα 2022-

Παιδικές Χριστουγεννιάτικες κατασκευές με ρολό από χαρτί τουαλέτας: Ρούντολφ από το χεράκι του παιδιού

Ζωγραφίστε το χεράκι του παιδιού σε καφέ χαρτόνι και κόψτε το είτε εσείς, είτε μόνο του, αν βρίσκεται στην κατάλληλη ηλικία με ένα ψαλίδι. Κολλήστε τα χεράκια για κέρατα και διακοσμήστε τον τάρανδο με μία κόκκινη μύτη από πομ πομ και πλαστικά ματάκια.

Ρούντολφ-από-χαρτόνι-και-ρολό χαρτιού τουαλέτας-ιδέες-για-παιδιά-Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)