Αδιανόητη υποκρισία του Καραμανλή, οχτώ μέρες πριν από το σιδηροδρομικό δυστύχημα: «Ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας», φώναζε με θράσος από το βήμα της Βουλής...

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Φαντάζει ασύλληπτη υποκρισία μπροστά στην εθνική τραγωδία των Τεμπών, όμως, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών στις 20 Φεβρουαρίου, παρουσιαζόταν ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας ως εγγυητής της ασφάλειας των επιβατών στα τρένα.

Λίγες ημέρες πριν το δυστύχημα στα Τέμπη που κόστιζε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ο υπουργός Μεταφορών παρουσιαζόταν στη Βουλή ως εγγυητής της ασφάλειας των επιβατών στα τρένα. 

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως «εμείς δεν αφήνουμε μία ιδιωτική εταιρεία όπως την Hellenic Train να αποφασίζει μόνη της. Διότι όταν της δίνουμε χρήματα και όταν εντάσσουμε το δρομολόγιο σε ΥΔΥ (Υποχρέωση Δημόσιας Υπηρεσίας), όπως έχουμε κάνει και με τον “Οδοντωτό” στα Καλάβρυτα και με το ιστορικό τρένο στην Αρχαία Ολυμπία, ελέγχουμε πλήρως πολλά ζητήματα που αφορούν αυτό το δρομολόγιο.

Τη δεσμεύουμε δηλαδή ότι θα γίνονται κατ’ ελάχιστον κάποια δρομολόγια, ότι οι τιμές θα διαμορφώνονται σε συνεργασία με το υπουργείο και ότι η εταιρεία θα ελέγχεται από τον ΟΣΕ. Και όλα αυτά χωρίς να θίγεται καθόλου ο ανταγωνισμός, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μόνο μία σιδηροδρομική επιχείρηση» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Ντροπή που θέτετε θέματα ασφαλείας»

Ήταν τέτοιο το θράσος του υπουργού που ανταπάντησε πως ντρέπεται για τις αιχμές περί ελλείμματος ασφαλείας. Σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής, ο κ. Καραμανλής ανέφερε: «Ένα-ένα, λοιπόν, να τα πάρουμε με τη σειρά. Είναι ντροπή -και ντρέπομαι- που θέτετε θέματα ασφαλείας και θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή όταν σας εξήγησα -και το ξαναλέω- ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι ΥΔΥ, διασφαλίζουμε την ασφάλεια».

Δείτε το βίντεο: 



https://www.alfavita.gr

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)