Το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου θρηνεί

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου θρηνεί
Ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου
Θρηνούν για τον ξαφνικό και άδικο θάνατο της Καθηγήτριας  Νοσηλευτικής
του σχολείου μας Καψαχάτη Κλεοπάτρας
Μια Συνάδελφος εξαίρετη , μια Καθηγήτρια με ευαισθησίες.
Ακούραστη, παρόλο το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε, δεν το έβαζε κάτω.
Ο νους της να οργανωθούν τα εργαστήρια νοσηλευτικής να μην λείπει τίποτε από την εκπαίδευση των παιδιών.
Να τους εμπνεύσει την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, να τους μάθει να νοιάζονται για τον πόνο και την δυστυχία του άλλου. Να γίνουν πρώτα άνθρωποι, για να μπορέσουν να υπηρετήσουν την Νοσηλευτική που τόσο αγαπούσε. Αφιέρωσε ατέλειωτες ώρες – εκτός ωρών διδασκαλίας-, για να παρακολουθεί εκπαιδευτικά σεμινάρια , να υλοποιεί με τους μαθητές, καινοτόμα προγράμματα.
Αγωγής Υγείας, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά  . Διοργάνωνε κάθε χρόνο, όλες τις εκπαιδευτικές επισκέψεις που ο νόμος ορίζει ,για την ειδικότητα της Νοσηλευτικής. Να μη λείψει η γνώση από τους μαθητές και η επαφή τους με ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες .

Υπερασπιζόταν το δίκιο κάθε συναδέλφου με πάθος. Δεν έλειψε από καμία συνάντηση του συλλόγου ,εντός ή εκτός του σχολείου
Η απόφαση του Υπουργού Παιδείας να καταργήσει 50 ειδικότητες από την τεχνική εκπαίδευση ,ανάμεσά τους και την Νοσηλευτική, την έβγαλε για άλλη φορά, δυναμικά στον αγώνα.
Προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις και την φωνή της να αναδείξει το άδικο αυτής της κυβερνητικής απόφασης. Να υπερασπίσει για άλλη μια φορά το δίκιο των Καθηγητών , των μαθητών, των φτωχών γονιών.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου ,από 153 βουλευτές, ήταν το θανάσιμο πλήγμα για την Κλαίρη.  Βίωσε την απώλεια να  μην ξαναμπεί στην τάξη, να μην ξαναδεί τους μαθητές της .  Εξαιτίας της απόφασης 153 βουλευτών. Που δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν τις υποχρεώσεις, τις ευθύνες την υπέρτατη προσφορά του εκπαιδευτικού λειτουργού.
Την βαθιά ανθρώπινη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στους μαθητές και στον Δάσκαλο. Κι όταν σου στερούν αυτή τη σχέση μαραζώνεις.   Η ευαίσθητη καρδιά της δεν άντεξε τόση ΑΔΙΚΙΑ.
Ακόμη και την Παρασκευή , μια μέρα πριν τον άδικο θάνατό της ήταν στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λάρισας, ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα. Το επόμενο ραντεβού ήταν την Δευτέρα στις έξι.
Αγωνίστρια μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Οι παραινέσεις πολλών από μας να κοιτάξει λίγο τον εαυτό της, δεν εισακούστηκαν ποτέ .
Αποστολή της ο αγώνας για όλους , για καλύτερες συνθήκες ζωής για τους συνανθρώπους της.
Χρέος μας η θυσία της να μην πάει χαμένη.
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό ,για την επαναφορά των ειδικοτήτων στην Τεχνική Εκπαίδευση και την επιστροφή των καθηγητών στις θέσεις τους. Για να έχουν ευκαιρίες οι μαθητές και οι νέοι να καλυτερέψουν την ζωή τους.
ΘΑ μας λείψεις Κλαίρη.
Θα σε θυμόμαστε πάντα . Είσαι κομμάτι της ζωής μας.
Καλό σου ταξίδι
Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου οικογένεια

Ο Σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τυρνάβου
Σάββατο 27/7/2013.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)