Αποσυνδέεται το απολυτήριο Λυκείου από τις Πανελλαδικές

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Αποσυνδέεται το απολυτήριο Λυκείου από τις Πανελλαδικές
Αλλάζει το σκηνικό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή εντός της εβδομάδας ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τις τάξεις του Γυμνασίου και θα επεκταθούν έως και την είσοδο των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα νέα δεδομένα, μάλιστα, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, όπως όλα δείχνουν, από τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, το Λύκειο θα αποκτήσει αυτοτέλεια, καθώς το απολυτήριο δεν θα είναι συνδεδεμένο με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Έτσι, οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις σε 6-8 μαθήματα για να πάρουν το απολυτήριο και, αν επιθυμούν, θα δίνουν Πανελλαδικές σε τέσσερα - αντί για έξι, όπως ισχύει σήμερα - μαθήματα. Παράλληλα, θα περιοριστούν τα επιστημονικά πεδία από τέσσερα σε τρία. Ουσιαστικά, θα ενοποιηθεί το πεδίο των θετικών επιστημών με το τεχνολογικό και θα δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο επιστημονικό πεδίο, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.

Ένα από τα σημαντικά σημεία του νομοσχεδίου είναι, σύμφωνα με στελέχη από το κτίριο του Αμαρουσίου, το γεγονός ότι για την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα παίζει σημαντικό ρόλο η βαθμολογία στα εξεταζόμενα μαθήματα και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.

Στη Β' Λυκείου θα εισαχθεί ως βασικό μάθημα η Φιλοσοφία ενώ οι μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου θα διδάσκονται το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)