Τα πιο περίεργα κτήρια του κόσμου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



diaforetiko.gr : 631657 stone house1 650x487 Τα πιο αλλόκοτα κτίσματα του κόσμου  Και να θέλεις δε μπορεί να μη τα προσέξεις!
Stone House
Ειλικρινά δε μπορώ να κάνω κανένα σχόλιο. Η αρχιτεκτονική αυτή με ξεπερνάει. Φαντάζομαι και όσοι τα βλέπουν από κοντά μένουν το ίδιο εμβρόντητοι. 
Χτισμένο ανάμεσα σε τέσσερις μεγάλους ογκόλιθους που βρέθηκαν στο χώρο, είναι στην πραγματικότητα ένα καλοκαιρινό καταφύγιο σπίτι στα βουνά Fafe της Πορτογαλίας. Έχει τζάκι, πισίνα, μια σιδερένια πόρτα και αλεξίσφαιρα παράθυρα. Αλεξίσφαιρα παράθυρα; Ναι, γιατί εξαιτίας της ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής του, κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών και πολλών κλεφτών, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας.

diaforetiko.gr : 631658 lotus temple1 650x386 Τα πιο αλλόκοτα κτίσματα του κόσμου  Και να θέλεις δε μπορεί να μη τα προσέξεις!
Lotus Temple
To Lotus Temple είναι ένας ναός Λατρείας στο Νέο Δελχί, στην Ινδία. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1984 και έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τον κομψό και όμορφο σχεδιασμό του – λουλούδι.

diaforetiko.gr : 631659 krzywy domek1 650x365 Τα πιο αλλόκοτα κτίσματα του κόσμου  Και να θέλεις δε μπορεί να μη τα προσέξεις!
Krzywy Domek
Krzywy Domek, ή αλλιώς στα πολωνικά «λίγο στραβό σπίτι», είναι ένα ψυχεδελικό σπίτι στην Πολωνία. Είναι σχεδιασμένο από τους Szotynscy & Zaleski οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τις εικονογραφήσεις παραμυθιών και τα σχέδια του Per Dahlberg και Jan Marcin Szancer.

diaforetiko.gr : 631660 erwin wurm house attack1 650x487 Τα πιο αλλόκοτα κτίσματα του κόσμου  Και να θέλεις δε μπορεί να μη τα προσέξεις!
Erwin Wurm: House Attack
Μην πανικοβάλλεστε ακόμα. Αυτό το σπίτι που μοιάζει να επιτίθεται σε έναν βράχο είναι στην πραγματικότητα, μια εικαστική εγκατάσταση στην πλευρά του κτιρίου MUMOK. Δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Erwin Wurm το 2006.

diaforetiko.gr : 631661 atomium1 650x487 Τα πιο αλλόκοτα κτίσματα του κόσμου  Και να θέλεις δε μπορεί να μη τα προσέξεις!
Atomium
Ένα στολίδι της χημείας. Το Atomium κατασκευάστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1958 στις Βρυξέλλες. Έχει 102 μέτρα ύψος και 5 σφαίρες που χρησιμοποιούνται ως εκθεσιακοί χώροι.Το CNN το έχει χαρακτηρίσει ως το « πιο περίεργο κτίριο της Ευρώπης».

diaforetiko.gr : 631662 air force academy chapel1 650x520 Τα πιο αλλόκοτα κτίσματα του κόσμου  Και να θέλεις δε μπορεί να μη τα προσέξεις!
Air Force Academy Chapel
Ένα Αμερικανικό Εθνικό ιστορικό ορόσημο , που μοιάζει περισσότερο με ένα σκάφος εξωγήινων από ένα παρεκκλήσι . Το Air Force Academy Chapel έχει τρεις διακριτές περιοχές λατρείας : την προτεσταντική την Καθολική και την Εβραϊκή. Έχει επίσης χώρο για τους Βουδιστές και δωμάτια για μικρές θρησκευτικές ομάδες.

diaforetiko.gr : 631663 robot building 650x650 Τα πιο αλλόκοτα κτίσματα του κόσμου  Και να θέλεις δε μπορεί να μη τα προσέξεις!
Robot Building
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην επιχειρηματική περιοχή της Μπανγκόκ, στην Ταϊλάνδη. Ο αρχιτέκτονας το εμπνεύστηκε από το ρομπότ παιχνίδι του γιού του.

diaforetiko.gr : 631664 pickle barrel house 650x432 Τα πιο αλλόκοτα κτίσματα του κόσμου  Και να θέλεις δε μπορεί να μη τα προσέξεις!
Pickie Barrel House
Το Pickle Barrel House είναι ένα διώροφο σπίτι που βρίσκεται στο Μίτσιγκαν. Μοιάζει με δυο βαρέλια τουρσί. Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από δύο μικροσκοπικούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, που ζούσαν κάτω από μια τριανταφυλλιά σε ένα βαρέλι. Έχει υπάρξει θερινή κατοικία, περίπτερο πληροφοριών, μαγαζί για παγωτά και τέλος μουσείο.

diaforetiko.gr : 631665 kunsthaus graz 650x487 Τα πιο αλλόκοτα κτίσματα του κόσμου  Και να θέλεις δε μπορεί να μη τα προσέξεις!
Kunsthaus Graz
Το Kunsthaus Graz και το Μουσείο Τέχνης Graz χτίστηκαν από τον Peter Cook και τον Colin Fournier, ως μέρος της Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2003. Από τότε οι κάτοικοι του Γκράτς έχουν μείνει εμβρόντητοι. Αυτό το σχεδιασμό δεν τον έχουν ξεπεράσει.

diaforetiko.gr : 631667 kansas city library 650x434 Τα πιο αλλόκοτα κτίσματα του κόσμου  Και να θέλεις δε μπορεί να μη τα προσέξεις!
Kansas City Library
Η Kansas City Public Library είναι όπως κάθε κανονική βιβλιοθήκη. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να την χάσετε αν την ψάχνετε. Στα εικοσιπέντε μέτρα της πρόσοψης υπάρχουν 22 τίτλοι βιβλίων, τους οποίους επέλεξαν οι αναγνώστες του Κάνσας και το Kansas City Public Library Board of Trustees .

diaforetiko.gr : 631668 basket building 650x463 Τα πιο αλλόκοτα κτίσματα του κόσμου  Και να θέλεις δε μπορεί να μη τα προσέξεις!
Basket Building
Η Εταιρεία Longaberger παράγει χειροποίητα καλάθια από ξύλο σφενδάμου. Η έδρα της είναι αυτό το γιγαντιαίο κτίριο-καλάθι.


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)