Φτιάξτε μόνοι σας ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης των Χριστουγέννων

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

και πριν το πάρετε μυρωδιά θα φορέσετε τα γιορτινά σας!
Επιστρατεύστε σπιρτόκουτα, περισσεύματα από χαρτιά υγείας, κονσέρβες, μπουκαλάκια, κόλλες, έγχρωμα χαρτόνια και... φύγαμε για φουλ δημιουργία!

Ταξίδι παιχνιδιού στην πόλη του μυαλού!

Μαζέψτε όλα τα σπιρτόκουτα που σας έχουν απομείνει, μικρά ή και μεγαλύτερα, και φτιάξτε όψεις σπιτιών από χαρτόνια έγχρωμα, τα οποία θα κολλήσετε μπρός και πίσω από τα κουτιά. Κολλήστε τα όλα σε ένα μαύρο ή γκρι χαρτόνι και στην συνέχεια στον τοίχο, βάζοντας μέσα καθημερινά μια «έκπληξη» για τα παιδία, τα οποία που θα αγωνιούν μέρα με την μέρα γυρνώντας από το σχολείο για να ανοίξουν τα «σπιτιόκουτα».
Με την ίδια λογική μπορείτε να βγείτε από τα όρια του τοίχου κάνοντας μια πολιτεία σε μια γωνιά του παιδικού δωματίου. Ο λόγος για απλές κατασκευές από χωνάκια, σε έγχρωμα χαρτόνια canson, ή για «ντυμένους» κυλίνδρους από το χαρτί υγείας.
Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε ένα δάσος...

Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού!

Με τα μικρούλια σας που μόλις έχουν πάει σχολείο και ξεκινάνε να συλλαβίζουν και να διαβάζουν, παίξτε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού μέσα στο σπίτι . Κρύψτε τον ποθητό και μεγάλο τελικό στόχο σε ένα σημείο, αλλά και μικρότερους θησαυρούς που βοηθητικά οδηγούν στον τελικό σε διαφορετικά σημεία. Βάλτε σημειώματα με οδηγίες-γρίφους μέσα σε μπουκαλάκια -ή πιο απλά σε φακέλους- και αρχίστε το διάβασμα και το ψάξιμο μέσα στο σπίτι! Δεν θα μείνει κρυψώνα για κρυψώνα ανεξιχνίαστη!
Δοκιμάστε και την αντίστροφη μέθοδο: Βάλτε τα παιδιά να σας γράφουν κάποιες προτάσεις με την «στρατηγική» και τις σκέψεις που έκαναν, για να ανακαλύψουν τον κάθε κρυμμένο στόχο και δημιουργήστε ένα εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δεντράκι το οποίο θα είναι του «ανιχνευτή συγγραφέα»!

Οι ευχάριστες εκπλήξεις δεν έβλαψαν ποτέ και κανέναν -τουναντίον!

Πείτε μου, με το χέρι στην καρδιά, ποιός δεν θέλει γυρνώντας κουρασμένος από την δουλειά, να έχει μια ωραία έκπληξη να τον περιμένει; Αυτή μπορεί να είναι απλά μία καραμέλα, ένα μικρό παιχνιδάκι, ένα αυτοκόλλητο, ένα διαφορετικό χαρτονάκι και ένας μαρκαδόρος για δημιουργία, ή ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Το περιτύλιγμα, όμως, έχει συχνά μεγαλύτερη αξία για το μάτι, απ'ό,τι το ίδιο το «δώρο»...
Σας δίνουμε μερικές εύκολες λύσεις για να δελεάσετε τα παιδιά χωρίς να βάλετε καθόλου το χέρι στην τσέπη:
*Τα ρόλακια που απομένουν από τα χαρτιά υγείας, τυλιγμένα με ωραία χαρτάκια σε διαφορετικά χρώματα παίρνουν σχήμα καραμέλας, γεμάτα ωραίες ιδέες!
*Μπαλονάκια δεμένα με σπάγκο και κρεμασμένα!
*Τα καλτσάκια από τα μικρούλια σας σε μορφή απλώστρας, με μανταλάκια και με κομματάκια χαρτοταινίας μπορούν να χρησιμεύσουν για τον αριθμό της κάθε ημέρας.
* Χρησιμοποιήστε κουτιά από κονσέρβες που έχουν απομείνει, με πολύχρωμα γκοφρέ χαρτιά, για το κλείσιμο του μυστικού-έκπληξη. Βάλτε και μια κορδελίτσα σε φιόγκο δημιουργώντας ένα φανταστικό δεντράκι, το ένα επάνω στο άλλο.
Μπορείτε ακόμα να τα «απλώσετε» σε μία κρεμάστρα ρούχων.
Τέλος, μετρώντας αντίστροφα προς τα Χριστούγεννα, κάτι για εσάς...
που περιμένετε τις ημέρες των γιορτών με ανυπομονησία!
Αφού βάλετε για ύπνο τα παιδιά σας, ξυπνήστε το παιδί που εσείς κρύβετε μέσα σας, παίζοντας τα παραπάνω παιχνίδια (κρυμμένο θησαυρό, εκπληξούλες, ακόμα και υπενθύμiση υποχρεώσεων) με το ποτό της αρεσκείας σας ή το γλυκάκι που σας ανεβάζει.
Γιατί όλα στην ζωή είναι παιχνίδι!
Καλή σας επιτυχία στις κατασκευές για ημερολόγιο της επιλογής σας, και... προσοχή στο μέτρημα γιατί είναι αντίστροφο!

Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)